Foundation aanbrengen en niet meer aan denken: de truc om make-up lang te laten zitten zonder bij te werken

door Natasja

24 Februari 2022

Foundation aanbrengen en niet meer aan denken: de truc om make-up lang te laten zitten zonder bij te werken
Advertisement

Foundations, maar ook BB-, CC- of DD-crèmes zijn onmisbaar in het dagelijks leven: ook als je niet te veel tijd wilt besteden aan een complete make-up, zonder al te veel aan je ogen te denken of je huid in alle kleuren te verven die nodig zijn voor het contouren, is het toch nuttig (soms onmisbaar!) om je gezicht met een laagje foundation of crèmes met een soortgelijke kleur te helpen opfleuren.

Ze dienen om de teint te egaliseren, poriën te minimaliseren en zorgen voor een heldere, meer heldere look in één gemakkelijke stap. Ieder heeft haar favoriet, de foundation die goed dekt zonder te zwaar op de huid te zijn en die ze vertrouwt... Maar vaak is het nodig om foundation bij je te hebben als je een lange dag voor de boeg hebt en je het tot de avond moet dragen, want het is onvermijdelijk dat je make-up moet worden bijgewerkt. Maar er is een truc om dit te vermijden, die vooral werkt voor mensen met een vette huid.

Advertisement
Pexels

Pexels

Dit is een geheim dat door make-up professionals wordt gebruikt en waarvan iedereen met een vette en glimmende huid kan profiteren. Het bestaat eenvoudigweg uit het aanbrengen van een beetje fixeerpoeder (vaak te koop als "translucent powder" of "setting powder"), dat precies deze functie heeft. Het wordt meestal gebruikt als finishing touch, maar wanneer het wordt gebruikt als basis voor foundation kan het overtollig talg absorberen, zodat het de fixatie van de foundation of de verschillende getinte crèmes niet verpest.

De afwerking van de make-up zal onvermijdelijk mat zijn, dus niet glanzend zoals sommige stijlen voorschrijven: maar als je van die fluweelzachte, egale look houdt, kun je die gemakkelijk bereiken met deze zeer eenvoudige methode. Het is ook een stap die het onnodig maakt om een basis (primer) onder je foundation aan te brengen, dus het verlicht ook je huid.

Sinds de tip op een Reddit-forum verscheen, is het online viraal gegaan en hebben professionele visagisten het ook uitgeprobeerd en aangeraden aan mensen met een vette of gemengde huid. Er moet wel gezegd worden dat de verschillende mensen die het hebben toegepast beweren dat de make-up zeer goed blijft zitten, veel beter dan met om het even welk ander product (met inbegrip van fixerende sprays), maar toch niet helemaal hetzelfde is als wanneer het 's morgens wordt aangebracht. Hoe dan ook, het is een hele geruststelling te weten dat je je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat geen zorgen meer hoeft te maken over het opnieuw aanbrengen van al je gezichtsmake-up, vind je ook niet?

Heb je het al eens geprobeerd?

Advertisement