7 schoonheidstrucs van Hollywoodsterren die iedereen kan proberen

door Skip

26 Augustus 2022

7 schoonheidstrucs van Hollywoodsterren die iedereen kan proberen
Advertisement

Celebrities uit de showbusiness worden door iedereen bewonderd om hoe ze eruitzien. Vaak lijken zij wat uiterlijk betreft de tand des tijds te weerstaan of vadertje tijd juist gracieus omarmen, veel meer dan de meeste gewone mensen dat doen. Het is aan de ene kant wel zo dat genen en een voor weinigen haalbare levensstijl er een handje in hebben, maar aan de andere kant doen een hele reeks trucs en beautygeheimen vaak ook een duit in het zakje. Deze trucs en geheimen zijn voor iedereen te doen, dat zeggen Hollywoodsterren zelf tenminste.

De meest bewonderde vrouwen ter wereld komen met een reeks suggesties die in meer of mindere mate al bekend zijn, maar waar je wel nieuwsgierig door wordt om die te proberen. Hieronder hebben we er een aantal van neergezet.

Advertisement

Producten in koelkast en... vriezer!

Producten in koelkast en... vriezer!

abutterflyonthewall/Reddit

Het is niet dat veel mensen dit niet al wisten hoor, maar het is altijd de moeite waard om het nog maar eens te zeggen: veel producten, met name gezichts- en zeker oogcrèmes hebben zeer verfijnde receptuur en zijn gevoelig voor extreme temperatuurveranderingen (zeker wanneer het extreem warm is). Deze producten profiteren het meest ervan wanneer ze in de koelkast geplaatst worden zodat ze beter goed blijven. Er zijn speciale mini-koelkastjes ontworpen voor huiverzorgingsproducten.

Maar er is iemand die nog een stapje verder gaat. Chrissy Teigen zegt dat ze haar oogcrème zelfs in de vriezer bewaart. "Als je 't ijskoud op je gezicht voelt maakt echt een verschil. Je bent meteen wakker en soms moet ik echt heel vroeg op." 

Advertisement

Je gezicht in een ijsbad dompelen

Je gezicht in een ijsbad dompelen

@suppleskinco/TikTok

Deze routine wordt ook wel Ice Dunk genoemd. Kate Hudson had het er al over. Er wordt een ruime kom met water gevuld met ijsblokjes erin waarin je dan je gezicht onderdompelt. Door dit enkele keren per week te doen heb je een stralendere teint.

Sommigen combineren deze truc ook met make-up. Dit zou een Japanse beauty-hack zijn die bekend is als "Jasmu" en zou Bella Hadid erbij zweren. Ze brengt haar foundation aan, dan een dun laagje transparant gezichtspoeder. Vervolgens dompelt ze haar gezicht onder in ijswater. Daarna voorzichtig droogdeppen en voilà je foundation zit urenlang goed.

Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers

pexels.com

Gezichtsmaskers komen uit Azië overwaaien maar ze vormen ook de basis van huidverzorging van iedereen die waarde hecht aan zijn uiterlijk. Je hebt mensen die bijna dagelijks een masker aanbrengen, maar twee keer per week is ook genoeg. Ze werken vochtinbrengend, verhelderend of gaan ouderdomstekenen tegen... voor elke verzorgingsvraag is er een variant, en lopen de prijzen ook uiteen.

Natuurlijke olie

Natuurlijke olie

Pexels

Etherische oliën zijn eigenlijk al in een hele reeks producten verwerkt die we kopen en die al sinds mensenheugenis deel uitmaken van klassieke schoonheidsrecepten. Veel celebrities hebben zo hun favoriet: Priyanka Chopra heeft graag rozenbottelolie als lippenscrub, Kristen Bell olijfolie voor haar huid en Cate Blanchett bergamotolie als lichaamsscrub.

De olie dient altijd te worden toegevoegd aan andere producten, vaak cremes oliesoorten en scrubs die zeg maar als transportmiddel kunnen dienen en de olie dus nooit direct op de huid dient te worden aangebracht. Zoek uit welke soorten olie het meeste geschikt zijn voor jou! 

Zelfgemaakte scrub

Zelfgemaakte scrub

RosieEmily/Reddit

Dode huidcellen verwijderen (exfoliëren) is onderdeel van een schoonheidsritueel dat niet leeftijdsgebonden is. Dode huidcellen moeten zo nu en dan verwijderd worden zodat je huid gezonder, zachter en stralender is. Daarom zijn er ook doe-het-zelf-recepten ten overvloede. Zout suiker of koffiedik kan het exfoliërende bestanddeel zijn, vermengd met sappen, oliën en nog veel meer!  

Advertisement

Appelazijn

Appelazijn

j_dawgggggggggg/Reddit

Over appelazijn daar zijn de meningen over verdeeld als het op huidverzorging aankomt. Dit is een van de lievelingsgeheimen wat schoonheid betreft van Scarlett Johansson. Er dient echter altijd wel rekening te worden gehouden met wat elke huid nodig heeft.

Het is zeker zo dat de meningen die je online voorbij ziet komen altijd positief zijn. Het werkt namelijk tegen huiduitslag en stabilseert het de pH-waarde van je huid. Je kan het vermengen bijvoorbeeld met een reinigend moddermasker! 

Oil pulling

Oil pulling

lisnewbs/Reddit

Dit is een ding wat uit het oosten is komen overwaaien. Je spoelt eigenlijk je mond meermaals heel lang oliesoorten van plantaardige oorsprong zoals sesam of kokosolie of zelfs olijfolie. Doe er een lepel van in je mond en laat het overal in je mond komen zonder door te slikken, 5 minuten lang minstens, tot zelfs 10 minuten en dan uitspugen, dagelijks. Effect bewezen!

Welke van deze trucs heb jij al geprobeerd?

Advertisement