Geef je voeten en benen de beste verzorging met deze 5 nuttige adviezen

door Skip

22 Augustus 2022

Geef je voeten en benen de beste verzorging met deze 5 nuttige adviezen
Advertisement

Of je je benen nou wil laten zien tijdens de zomer of wanneer het kouder is met panties en zo erover, of helemaal niet, in ieder geval willen we voor onszelf dat ze in goede vorm verkeren. Benen en voeten verdienen speciale aandacht, net als alle andere delen van het lichaam.

Tijdens het lichamelijke verzorgingsritueel van jezelf wassen en ontharen is het goed een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen en adviezen op te volgen die leiden tot de beste resultaten. Hieronder hebben we enkele dingen op een rij gezet. 

Advertisement

Ontharing voorbereiden

Ontharing voorbereiden

Pexels

Wanneer je hebt besloten op welke dag je je benen wilt gaan verzorgen moet je, ongeacht de gekozen methode, de huid eerst voorbereiden middels twee hele belangrijke stappen.

  1. Als eerste moet je dode huidcellen verwijderen (exfoliëren), dat kan je onder de douche doen met scrubs speciaal voor het lichaam, twee of drie dagen vooraf aan het ontharen. Of je voegt een kleine hoeveelheid grove suiker toe, misschien ook wat keukenzout of porties koffiedik die heel droog zijn. Wat je dus doet: Je zeept je in met je standaard badschuim en dan wrijf je je huid in met deze bestanddelen die een exfoliërende werking hebben. Dit doe je dan net even wat nadrukkelijker op je knieën en je hakken. Als alternatief kan je speciale scrubborstels gebruiken. De borstels hiervan zijn harder, juist zodat je hiermee dode huidcellen kan verwijderen. Je moet eigenlijk ongeveer eens per week scrubben zodat je de dode huidcellen verwijdert. Dit maakt dat je huid zachter is na het ontharen en voorkom je dat onderhuidse of ingegroeide haartjes verschijnen. 
  2. Vergeet niet om na het douchen om goed een vochtinbrengende crème aan te brengen, doe dit met meer aandacht dan gebruikelijk. Des te gehydrateerder je huid is, des te soepeler en zachter hij zal zijn. Zo kan de huid beter de stress van het ontharen aan en ga je het ook weer tegen dat je onderhuidse of ingegroeide haartjes krijgt.

Advertisement

Na ontharen

Na ontharen

Pexels

Gebruik na het ontharen altijd crème of olie die verzachtend is en huidirritatie tegengaat. Zo voorkom je waarschijnlijk een rode huid en help je de huid de schok van het ontharen veel sneller te boven komen.

Eelt en puimsteen

Eelt en puimsteen

Pexels, commons.wikimedia.org

Puimsteen is een ideaal hulpmiddel dat je altijd bij de hand moet hebben in de badkamer. Die moet je minstens eens per week gebruiken op de plekken waar je makkelijk eelt en eeltknobbels krijgt.

De beste manier om je voeten onder handen te nemen met puimsteen is om zowel voeten als puimsteen 5 á 10 minuten te weken in lauwwarm water. Droog daarna alleen de voeten en niet de puimsteen en gebruik deze op de lastigste plekken.

Als de eeltplekken echt hard zijn verwijder ze dan niet zelf tenzij je echt weet hoe dat moet. Laat dit anders aan deskundigen over om erger te voorkomen. Een goede pedicure, zeker als die verzorgend is, is een prima manier om zo nu en dan jezelf te verwennen.

Een paar handige aanwijzingen kunnen echt een verschil maken!

Advertisement