Is je haar kammen als het nat is, verkeerd? Ontdek enkele handige trucs voor perfect haar

door Natasja

15 April 2022

Is je haar kammen als het nat is, verkeerd? Ontdek enkele handige trucs voor perfect haar
Advertisement

Lang, kort, steil, krullend, gebleekt: iedereen heeft verschillend haar en elk haar is onderhevig aan stress en verschillende omstandigheden, afhankelijk van vele factoren, niet in het minst de producten die we gebruiken, de levensstijl, wat we eten en de leeftijd. Aangezien er zoveel elementen zijn om rekening mee te houden om precies te begrijpen wat ons haar nodig heeft, is het altijd een goed idee om een deskundige te raadplegen om uit te zoeken welke veranderingen het beste zouden zijn voor mooier, gezonder en glanzend haar.

Maar het is ook zo dat we onbewust fouten kunnen maken: hoe vaak we ons haar wassen, maar ook hoe we het elke dag verzorgen, kan verkeerd voor ons zijn. Hier zijn een paar tips om je te helpen je haarconditie te verbeteren.

Advertisement
Pexels, Pexels

Pexels, Pexels

Wij kammen ons haar vaak als het nog nat is na het douchen, maar is dat wel goed? Het lijkt erop dat het antwoord verschilt naargelang het soort haar.

  •  Steil haar: je haar borstelen, vooral krachtig, wanneer het nog nat is, kan het meer beschadigen dan wanneer het droog is. Als het haar nat is, is het kwetsbaarder en elastischer, wat betekent dat je misschien te veel aan je haar moet trekken om een paar klitten kwijt te raken, of dat er meer haar kunt uitvallen. Daardoor raakt het meestal beschadigd. Het beste is te wachten tot je haar droog is, of hooguit kammen met zeer grote, brede tanden te gebruiken.
  • Krullend en golvend haar: je kunt krullend en golvend haar alleen stylen als het nat is, omdat het dan minder beschadigd is, zowel op de lengten als in de follikels. Het is echter altijd een goed idee om dit te doen met de juiste producten, die het haar goed kunnen hydrateren en helpen de lokken te ontwarren, zodat de kam gemakkelijker door het haar gaat.

Het is met name het beste om je haar onmiddellijk na het nat maken maar vóór het gebruik van shampoo door te kammen, aangezien shampoos de haarschubben een beetje optillen om het grondiger te reinigen. Je hebt dan een conditioner of een gelijkwaardig product nodig om de ze weer te sluiten. Het is dus beter het haar aan te pakken voordat het nog kwetsbaarder wordt.


Hoe vaak je je haar moet wassen, hangt af van de persoon, maar in elk geval moet je je hoofdhuid niet vet houden: al het vuil dat je niet verwijdert, verstopt de follikels en dit kan de haargroei vertragen.

Wanneer je shampoo aanbrengt, doe dit dan altijd heel voorzichtig: masseer het langzaam in met je vingertoppen en probeer geen "klitten" in het haar te veroorzaken, waardoor je het vervolgens krachtig moet doorkammen. Probeer eigenlijk altijd je vingers te gebruiken om je haar te ontwarren terwijl je onder de douche staat.

Geef de voorkeur aan producten die geen agressieve chemicaliën bevatten. Het blijkt dat shampoos die minder schuim maken, veel beter zijn dan andere.

Als je je haar met de handdoek droogt, beperk je tot deppen, niet wrijven: je hebt nog steeds te maken met nat haar en je zult dezelfde problemen krijgen als wanneer je het te hard doorkamt.

Kortom, neem de tijd om je haar te verwennen elke keer dat je het wast, en je zult merken dat het mooier wordt.

Advertisement