Je krullend haar zal er natuurlijk en fantastisch uitzien met een warme ricinusoliebehandeling

door Natasja

12 November 2022

Je krullend haar zal er natuurlijk en fantastisch uitzien met een warme ricinusoliebehandeling
Advertisement

Krullend haar heeft de reputatie onhandelbaar te zijn, maar het heeft een heel eigen charme en geeft de persoon een extra vleugje schoonheid. Krullen zijn moeilijk te stylen en hebben altijd de neiging om te gaan pluizen, zozeer zelfs dat natuurlijke krullen vaak worden geföhnd en rechtgetrokken. De laatste jaren lijkt deze trend gekeerd en veel vrouwen pronken nu met hun natuurlijk krullende, gezond ogende en goed verzorgde haar.

Maar hoe onderhoud je krullend haar? Er zijn veel te vermijden fouten en trucs, te beginnen met de keuze van de wasproducten, die specifiek moeten zijn, de juiste was- of droogtemperaturen, en het juiste tijdstip om het ze te kammen. We onthullen vandaag een behandeling waarmee je je haar kunt beschermen en het vervelende kroezen kunt bestrijden.

via @faithcappelle/TikTok

Advertisement
@faithchappelle/TikTok

@faithchappelle/TikTok

Inmiddels is het heel gemakkelijk om op sociale media tips te vinden over ons welzijn, en het verzorgen van krullend haar vormt daarop geen uitzondering. Onder de experts op dit gebied bevindt zich @faithchappelle, die waardevolle tips deelt voor perfecte krullen. In een video https://www.tiktok.com/@faithchappelle/video/7083957084668038406?is_from_webapp=v1&item_id=7083957084668038406 legt ze uit hoe je een behandeling maakt om je krullen na de föhn of stijltang gebruikt te hebben weer mooi te maken.

Neem wat ricinusolie en doe het in een fles met een dispenser, zoals die je gebruikt voor haarverf. Verwarm het in de fles in een pan met kokend water en verdeel het vervolgens over je hele haar, waarbij je ervoor zorgt dat het goed over alle lengtes wordt verdeeld en doorkamt om knopen te verwijderen.

Advertisement
@faithchappelle/TikTok

@faithchappelle/TikTok

Laat het een uur zitten en bedek je haar met een douchemuts of huishoudfolie of een handdoek om het warm te houden.
Als de droogtijd voorbij is, was je je haar met specifieke producten voor krullend haar, borstel je het en droog je het pas met een föhn en diffuser. Je zult zien dat je krullen weer perfect zijn worden! Bekijk de video https://www.tiktok.com/@faithchappelle/video/7083957084668038406?is_from_webapp=v1&item_id=7083957084668038406 om de stappen in detail te zien en ontdek de meest geschikte producten.

Een verwennerij voor je haar, een excuus om te ontspannen terwijl je voor jezelf zorgt en een truc om nog mooier te worden, vind je ook niet?

Advertisement