Een perfect kapsel: geen pluizig haar met deze middelen

door Natasja

11 September 2022

Een perfect kapsel: geen pluizig haar met deze middelen
Advertisement

Iedereen die graag perfect glad en glanzend haar heeft, of dat nu bereikt wordt door het vakkundig in model te brengen met een borstel en een föhn of met een stijltang die het tot in de puntjes glad maakt, weet dat zelfs het meest geslaagde en verzorgde kapsel een grote vijand heeft: vochtigheid.

Na uren in de badkamer of bij de kapper te hebben doorgebracht om elke lok zo te schikken dat er geen enkele haartje meer uitsteekt, is vochtig weer of een gesloten ruimte die verzadigd is van vochtigheid genoeg om een slordige wolk haar te creëren. Dit is wat we gewoonlijk het kroeseffect noemen. Er zijn echter trucs om deze ramp te vermijden.

Advertisement
@chrisappletonhair/TikTok

@chrisappletonhair/TikTok

Op TikTok lijkt deze strijd tegen dit probleem een keerpunt te hebben gevonden, met een product dat naar verluidt wonderbaarlijk is, in staat om in één enkel gebaar het haar zo glad te maken dat het glanst als een spiegel, en ook waterbestendig is. Letterlijk!

Zoals je kunt zien in de virale video die @chrisappletonhair op zijn profiel heeft gedeeld, bestaat er een "wonderbaarlijke" spray die het haar waterproof maakt. In de video toont de kapper het haar van het model voordat het product werd aangebracht: het is gezond, lang, maar weerbarstig en pluizig haar. 

De man brengt vervolgens de spray aan op de natte lokken, laat het gedurende de aangegeven tijd zitten en gaat dan over tot de styling. Het is in feite een no-rinse spray, die blijkbaar 3 of 4 opeenvolgende shampoos doorstaat. Het effect is echt ongelooflijk, en op de sociale media is het product voor velen een soort heilige graal geworden. Klik hier https://www.tiktok.com/@chrisappletonhair/video/7089247523914927406 om de video te bekijken en uit te vinden welke spray het is. 

Als je dit product echter niet wilt gebruiken, zijn er nog enkele andere methoden om pluizig haar te voorkomen:

  • Appelciderazijn: licht zuur, werkt in op de pH-waarde van het haar en houdt de haarschubben gesloten. Het is een bekend middel in de wereld van de DIY producten, maar let er altijd op het met mate te gebruiken, door het goed te verdunnen. Gebruik, als richtlijn, 80 ml azijn op 250 ml warm water. Maak je haar ermee nat, en spoel het na maximaal 3 minuten uit, niet meer dan twee keer per week.
  • Kokosolie: breng voor of na het wassen een kleine hoeveelheid kokosolie aan op al je haar en laat 15 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.
  • Arganolie: gebruik een paar druppels (anders verzwaar je je haar), vóór het stylen. Verdeel het goed over alle lengtes.
  • Avocado: je kunt een haarmasker maken met een geprakte avocado waar je genoeg kokosolie doorheen mengt om een gemakkelijk aan te brengen crème te krijgen. Minstens 15 minuten laten inwerken alvorens uit te spoelen.
  • Eieren: klop er twee samen tot je een schuimig mengsel hebt, verdeel het over je hoofd en lengten, laat het met huishoudfolie gedurende 15 minuten intrekken en was het dan uit met koud of net lauw water om de eieren niet in je haar te laten 'koken'!

Heb jij een favoriet middel om pluizig haar te voorkomen?

Advertisement