Perfecte krullen zonder hitte: je kunt eenvoudige sokken gebruiken

door Natasja

27 September 2022

Perfecte krullen zonder hitte: je kunt eenvoudige sokken gebruiken
Advertisement

Het beroemde krullen kapsel, of het nu echte krullen zijn of zachtere, minder gedefinieerde golven, is een van de meest gewilde looks, vooral de laatste jaren. Maar hoewel het echt in is om krullend haar te hebben, is het niet altijd gemakkelijk te bereiken. Je kunt naar de kapper gaan of het zelf doen. In beide gevallen zijn de meest populaire methoden het gebruik van een föhn en borstel, stijltang of krultang, dus hitte. Hitte belast het haar en beschadigt het op den duur.

Daarom is het mode geworden om 'gezondere' alternatieven te vinden voor het creëren van allerlei soorten golven en krullen. De populairste die te koop zijn, zijn heatless curlers, lange, zachte, kneedbare banden die als hoofdband worden geplaatst en waaraan het haar kan worden gedraaid.

Maar er zijn nog originelere en "zelfgemaakte" methoden, echt binnen ieders bereik.

via @elissakincade/TikTok

Advertisement
@elissakincade/TikTok

@elissakincade/TikTok

Een daarvan betreft het gebruik van eenvoudige sokken. Een Tiktokker die op internet bekend staat om haar tips en trucs voor haarstyling, zoals dat vaak het geval is, heeft dit onthuld. @elissakincade plaatste deze video waarin ze laat zien hoe je een vlekkeloos kapsel creëert met behulp van een gewone sok. We vatten de belangrijkste stappen kort samen om je te laten zien hoe eenvoudig het is:

  • Verdeel het nog vochtige haar in vier of meer delen. Vorm grote strengen, alsof je staarten maakt.
  • Leg aan de bovenkant van elke streng een sok die lang genoeg is om de lengte van de wortels tot de uiteinden te bedekken en zet deze vast met een haarclip.
  • Verdeel elk streng in twee delen. Vlecht de twee kleinere strengen haar aan de sok, net als bij een klassieke vlecht, en zet ze aan de basis vast met een elastiekje.
  • Herhaal deze handeling voor elk deel waarin je de staart hebt verdeeld en laat het enkele uren zitten. Idealiter doe je dit 's avonds, voordat je naar bed gaat, en laat je je haar 's nachts zo met de sokken erin.

Eenmaal los, zal je haar golven en er ongelooflijk natuurlijk uitzien. Wil je meer leren en de techniek in praktijk brengen door de stap-voor-stap procedure te volgen, bekijk dan direct de video https://www.tiktok.com/@elissakincade/video/6957047153046998278 van @elissakincade op haar profiel.

Dit geheim kan echt een revolutie betekenen voor je look!

Advertisement