"Schoonmaakklusjes? Slimmer, niet zwaarder!": drie trucs voor een perfect schoon huis met weinig moeite

door Natasja

25 September 2022

"Schoonmaakklusjes? Slimmer, niet zwaarder!": drie trucs voor een perfect schoon huis met weinig moeite
Advertisement

In huis zijn er essentiële taken te verrichten, die niemand kan vermijden als je niet het risico wii lopen het hele jaar door een Halloween-klare woning te hebben. Hoewel het misschien vervelend of vermoeiend lijkt, moet er zeer regelmatig worden schoongemaakt, zo nodig zelfs meerdere keren per week. Tegenwoordig hebben we altijd zoveel verplichtingen en het hectische leven maakt het soms moeilijk om het schoonmaken bij te houden. Heb je je wel eens afgevraagd of er een manier is om het effect van een schoonmaakbeurt te verlengen?

Iemand heeft een positief antwoord op deze vraag bedacht: laten we eens kijken naar de tips van deze Tiktokker, wiens motto is "slimmer, niet zwaarder!".

Advertisement

1. Stof

1. Stof

@carolina.mccauley/TikTok

Stof is overlast nummer één in huis: hoe meer je het verwijdert, hoe meer het te vermeerden. Stofwerende doeken, microvezeldoeken, zo weinig mogelijk meubels en stoffering en het regelmatig luchten van de kamers hebben geen zin; het stof zal zich altijd weer op elk nuttig oppervlak nestelen, een ogenblik nadat het is verwijderd! Carolina.mccauley leert ons in haar video een truc om stof langer te verwijderen: meng water, azijn, een theelepel olijfolie en afwasmiddel in een houder, en spuit het resulterende mengsel op meubels, ramen, deuren en alle andere oppervlakken in huis waar stof zich afzet. Ze blijven wekenlang schoon, verzekert Carolina ons.

Advertisement

2. Vloeren

2. Vloeren

@carolina.mccauley/TikTok

Bij het wassen van vloeren is er altijd het risico dat er vervelende strepen achterblijven, waardoor het er vies uitziet. Ook in dit geval komt de veelzijdige je te hulp: maak een spray met water, azijn en afwasmiddel, spuit het op de vloeren en veeg het droog met een vloerwisser. Het resultaat zal perfect zijn!

3. Banken, fauteuils en tapijten

3. Banken, fauteuils en tapijten

@carolina.mccauley/TikTok

Banken en fauteuils behoren tot de moeilijkst te reinigen meubelstukken: als ze geen afneembare hoezen hebben, kun je die er niet afhalen en in de wasmachine stoppen. En als ze wel afneembare hoezen hebben, kunnen de kussens en het frame toch niet gemakkelijk worden schoongemaakt. Hetzelfde geldt voor tapijten: wanneer ze volumineus zijn, is het onmogelijk ze te wassen, behalve door ze naar de wasserij te brengen. Voor deze meubels is het dus een goede investering om een tapijtstofzuiger aan te schaffen. Ze werken met water en reinigingsmiddel en verwijderen zelfs onzichtbaar vuil.

Probeer deze tips in de praktijk te brengen, je zult zien dat je huis langer zal glanzen! Voor doseringen en de volledige handleiding, bekijk de video: https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/7140352782707608833?is_from_webapp=v1&item_id=7140352782707608833.

Advertisement