De ruimtebesparende methode om spijkerbroeken te vouwen en netjes op te bergen in de kast of lade

door Natasja

02 November 2022

De ruimtebesparende methode om spijkerbroeken te vouwen en netjes op te bergen in de kast of lade
Advertisement

Ben je wel eens in een kledingwinkel geweest waar je met verwondering naar het spijkerbroekenrek hebt gekeken? Al die perfect gevouwen en netjes opgeborgen broeken zijn echt mooi om te zien. Veel mensen hebben bewondering voor de vaardigheid van het verkooppersoneel om de kleding netjes te houden, terwijl we zelf, telkens als we de kledingkast openen, overweldigd worden door de kleding die we erin gooien en door de gesloten deuren op de planken blijft liggen.

Vooral spijkerbroeken behoren tot de kledingstukken die ons de meeste problemen opleveren bij het opruimen van de kledingkast. Als ze niet goed opgevouwen zijn, nemen ze vaak veel ruimte in beslag, waardoor de hele kledingkast er chaotisch en overvol uitziet. We ontdekken d.m.v. een TikTok-video de beste manier om spijkerbroeken als een echte pro te vouwen.

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

  • Om de spijkerbroek als een pro te vouwen, leg je hem eerst in de lengte dubbelgevouwen op het bed.
  • Vouw dan het bovenste deel tot de helft van de achterzak naar beneden.
  • Vouw de eerste broekspijp horizontaal ter hoogte van het kruis.
  • Vouw de eerste vouw over de broekspijpen dan is het tijd om de tweede broekspijp te vouwen.
  • Eindig met het terugvouwen van de eerste broekspijp tot een vierkant.
  • Steek de onderkant van de broekspijp onder de andere vouwen, zodat de spijkerbroek gevouwen blijft en geen rommel vormt.
Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Je spijkerbroek is dan klaar om op de plank te worden gelegd; deze methode is een waardevolle ruimtebespaarder die je te allen tijde een opgeruimde kledingkast garandeert en die het vinden van het juiste kledingstuk in de stapel op de plank vergemakkelijkt, en je ook in staat stelt te overwegen hem in een lade op te bergen.

Als je spijkerbroeken liever ophangt dan vouwt, heb je verschillende mogelijkheden:

  • Hang ze aan de pijpen: deze methode maakt gebruik van klemhaken en zorgt ervoor dat de spijkerbroeken altijd gestreken en volledig zonder streuken blijven; het nadeel is dat er voldoende ruimte nodig is om ze zo te kunnen ophangen.
  • Hang ze aan de tailleband: in dit geval gebruik haken met clips of klemmen; het zorgt ervoor dat de spijkerbroek altijd zijn vorm behoudt, maar voorkomt niet dat er kreukjes ontstaan.
  • op een kledinghanger vouwen: je kunt in dit geval broekhangers gebruiken; het voordeel van deze methode is dat je veel broeken of één broek met een overhemd of trui kunt ophangen met behulp van samengestelde hangers. 

Als je wilt leren hoe je een spijkerbroek als een provouwt, bekijk dan de video van Carolina Mccauley op TikTok https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/7142701163253615873?is_from_webapp=v1&item_id=7142701163253615873. Welke methode heeft jouw voorkeur?

Advertisement