Geld besparen met theezakjes: je zult ze nooit meer weggooien na het ontdekken van deze alternatieve toepassingen

door Natasja

28 Oktober 2022

Geld besparen met theezakjes: je zult ze nooit meer weggooien na het ontdekken van deze alternatieve toepassingen
Advertisement

Thee is na water de populairste drank ter wereld; er zijn heel veel smaken en het is de eerste warme drank waaraan je denkt als je troost zoekt. Of je nu een regelmatige of occasionele drinker bent, je hebt zeker wel eens een kopje klaargemaakt. Heb je wel eens nagedacht over de mogelijke alternatieve toepassingen van theezakjes voordat je ze bij het afval gooit?

Thee heeft vele eigenschappen die je ook na het drinken van de infusie kunt benutten waarmee je geld kunt besparen en huid en haar beter laat aanvoelen, maar ook voor planten in huis. Laten we samen de alternatieve toepassingen van gebruikte theezakjes ontdekken.

Advertisement

1. Bestrijding van geuren in huis en koelkast

1. Bestrijding van geuren in huis en koelkast

Creativo

Theezakjes op radiatoren leggen is een geweldig middel tegen onaangename geurtjes en kan je geld besparen op luchtverfrissers en ontsmettingsmiddelen. De gebruikte theezakjes absorberen namelijk onaangename geuren en zuiveren de lucht. Hetzelfde geldt voor de koelkast, schoenenkast of voorraadkast: leg er een gebruikt theezakje in om geuren te absorberen en de ruimte heeft geen chemische ontsmettingsmiddelen meer nodig.

En als je een kat hebt, leg dan het theezakje op de bodem van de kattenbak: ook daar helpt het om onaangename te verwijderen en de kat zal er geen last van hebben.

Advertisement

2. Reinigen en ontvetten

2. Reinigen en ontvetten

Creativo

Thee is ook een uitstekende ontvetter voor borden, ander keukengerei en voor metalen, glazen en houten oppervlakken en vloeren. Gebruik de theezakjes door ze direct op het te reinigen oppervlak te wrijven en je zult zien hoe schoon en glanzend het onmiddellijk wordt. Zorg er wel voor dat je het oppervlak onmiddellijk droogt, anders wordt het door de thee donkerder.

3. Middel voor huid en haarGebruikte theezakjes kunnen ook op verschillende manieren effectief worden hergebruikt als middel voor de huid:

  • Bewaar er twee in de vriezer, ze vormen een geweldig kompres om wallen en donkere kringen te verminderen na een slapeloze nacht.
  • Theezakjes kunnen ook worden gebruikt vanwege hun adstringerende eigenschappen bij kleine problemen van de huid, ze helpen het branden en de pijn te verzachten en versnellen het herstel van de huid.
  • Een voetbad van 15 minuten met lauwe thee van gebruikte theezakjes helpt het zweten van je voeten te verminderen.
  • De gebruikte theezakjes kunnen ook worden gebruikt om een tweede aftreksel te bereiden dat, eenmaal afgekoeld, kan worden gebruikt als haarmasker: het maakt je haar onmiddellijk glanzender en geuriger. Wees voorzichtig met lichtblond of wit haar: het kan een oranje tint krijgen.

 

4. Mondhygiëne

4. Mondhygiëne

Creativo

Ten slotte kan thee worden hergebruikt als middel voor een fris ruikende adem: als je groene thee drinkt, droog dan de blaadjes en hak ze fijn en voeg ze toe aan witte klei om een goedkope en doeltreffende natuurlijke tandpasta te maken om je mond perfect schoon en hygiënisch te houden. Je kunt ook een sterke thee maken door twee of drie gebruikte theezakjes te hergebruiken en daarmee te spoelen. Bij dagelijks gebruik zorgt het ervoor dat je mond wordt ontsmet en jeadem fris en lekker ruikt.

5. Natuurlijke meststof

5. Natuurlijke meststof

Creativo

Je kunt een aftreksel maken van de theezakjes die je gebruikt om je planten water te geven, of je kunt de thee uit het zakje halen en met de grond mengen: dit zal de grond verrijken met veel voedingsstoffen die gunstig zijn voor de planten. Een andere nuttig middel is het gebruik van hele theezakjes in de grond van potten: het water zal gemakkelijker worden vastgehouden en de vochtigheidsgraad zal constanter zijn.

Zoals je ziet, zijn gebruikte groene theezakjes perfect om nuttige middelen voor jezelf en je huis te maken en kun je geld besparen op het kopen van veel producten en bovendien het milieu helpen.

Advertisement