Plakband en wasknijpers: wat gebeurt er als je ze combineert om het huis op te ruimen?

door Natasja

29 Juli 2023

Plakband en wasknijpers: wat gebeurt er als je ze combineert om het huis op te ruimen?
Advertisement

Soms zijn er hoekjes in huis die je maar niet opgeruimd krijgt, waar voorwerpen voortdurend rommelig blijven liggen en je heel wat problemen bezorgen wanneer je ze nodig hebt. En ondanks het feit dat je jezelf keer op keer belooft dat je een oplossing zult vinden om veel momenten van je dagelijks leven te verbeteren, stel je het om de een of andere reden uit.

Als je je in deze situatie bevindt, troost jezelf dan: je bent niet de enige die dit meemaakt. Maar er ligt een nog grotere troost voor je klaar, namelijk het feit dat je vaak met een paar handelingen, weinig geld en vooral weinig moeite problemen kunt oplossen en je leven thuis kunt vereenvoudigen. Hoe? Dankzij eenvoudige voorwerpen die je allemaal tot je beschikking hebt en dankzij praktische trucjes waar je gewoon nog niet eerder aan gedacht had. Hier willen we je er één voorstellen die zeker een revolutie teweeg zal brengen in een hoek van de keuken waar je niet altijd de juiste aandacht aan besteedt. Laten we eens kijken wat het is.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het is erg belangrijk om de hoeken van het huis waar je vaak taken uitvoert netjes te houden. Om alles te kunnen doen wat je moet doen, moet je verschillende voorwerpen en hulpmiddelen bij de hand hebben, zodat ze klaar zijn voor gebruik en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen zonder rommel te creëren. Door op deze manier te denken en te handelen bespaar je ook veel tijd en kun je beter doen wat je moet doen, vooral in een omgeving als de keuken.

Als je bijvoorbeeld de afwas doet, wil je dat alles zo eenvoudig en snel mogelijk gaat. De taak zelf is niet de meest populaire taak bij degenen die klusjes in huis doen, en je hebt niet altijd een vaatwasser of een keuken die groot genoeg is om alles op te pakken en weg te zetten zonder een lelijke en onhandige rommel te veroorzaken. Hier komen een paar alledaagse voorwerpen je te hulp: om een paar ruimteproblemen op te lossen en dingen beter te organiseren, heb je alleen wat plakband en wasknijpers nodig.

Advertisement
Creativo

Creativo

Je hebt deze voorwerpen allemaal in huis, ze zijn zeker niet moeilijk te vinden. Welnu: als je plakband plakt op de 'muren' van de keukenplanken, zoals die onder de gootsteen waar je de afwas doet, en een paar wasknijpers bovenop het plakband legt, heb je meteen een heel praktische DIY hanger, aanpasbaar aan alle kastmaten en aan elke ruimte waar het nodig is. Het plakband houdt de wasknijpers omhoog en de wasknijpers houden borden, lappen, handschoenen, borstels en al het andere dat je nodig hebt om af te wassen of de keuken op te ruimen omhoog.

Uiteraard is het niet "verplicht" om deze truc in de keuken en de bijbehorende vakken te gebruiken: gezien het praktische nut kun je deze truc in principe toepassen in elke andere kamer van het huis waar je iets nodig hebt om vaak gebruikte voorwerpen op te bergen en op te ruimen. Wasknijpers zijn in feite perfect om op te ruimen, op te hangen, kabels te ontwarren en nog veel meer. En naast hun praktische en organisatorische aspecten zijn ze ook mooi om naar te kijken, vooral als je houten wasknijpers gebruikt, en kun je een vleugje originaliteit en creativiteit aan de kamers geven.

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om op te ruimen!

Advertisement