Als je er altijd puik uit wilt zien, neem dan deze 4 schoonheidstrucs over

door Skip

10 Augustus 2022

Als je er altijd puik uit wilt zien, neem dan deze 4 schoonheidstrucs over
Advertisement

Je uiterlijk goed verzorgen vraagt voortdurend inspanning waarbij je op veel dingen moet letten: onder meer op je levensstijl en op de kleine schoonheidstrucs die je look compleet maken... er zijn zoveel manieren waarop we onszelf mooi kunnen maken. En soms is het hebben van een paar extra trucs achter de hand om vervelende dingetjes op te lossen of onzuiverheden weg te werken best handig.

Er is altijd wel iemand die altijd aan het stoeien is met haar dat pluist en het model verpest, die niet goed weet waar de lijnen gezet moeten worden voor de perfecte contouren, die volle wimpers wil en geen neppers, die zelf een jurk wil dichtritsen zonder hulp. Mocht jij je ook altijd hebben afgevraagd wat nou te doen in zulk soort situaties, lees dan even verder en kom aan de weet welke populaire oplossingen er zijn op TikTok.

Advertisement

Pluizig haar

Pluizig haar

@sarahpalmyra, @mattloveshair/TikTok

Je hebt je haar met zorg gewassen gedroogd en gekamd. Het moet nu onberispelijk goed zitten in het model waarin je het haar zorgvuldig hebt willen brengen. Maar in plaats daarvan zie je een pluizig gebeuren op je hoofd. Sprays, lak en soortgelijke zaken zijn allemaal niet nodig, een beetje flosdraad zou al voldoende kunnen zijn.

Deze truc is op TikTok erg populair geworden en is blijkbaar ook erg snel eenvoudig en doeltreffend. Je neemt een redelijk lang stuk flosdraad dat je zo laat glijden dat je ongeveer qua oppervlak je voorhoofd tot de achterkant van je hoofd meeneemt. Je laat het draad rusten op je haar dichtbij de scheiding en dan laat je het afglijden naar de zijkant. Terwijl je dit doet oefen je druk uit op de uiteindes van het draad. Mensen online reageren enthousiast!

Advertisement
@hannahwarling/TikTok

@hannahwarling/TikTok

Wanneer er niemand in de buurt is aan wie je kan vragen of ze je kunnen helpen je jurk dicht te ritsen hoef je zelf niet in allerlei kronkels te buigen. Door een simpel kettinkje te gebruiken kan je alle stress vergeten. Het enige wat je hoeft te doen is een uiteinde bevestigen aan het ritsmechaniek en dat omhoog te trekken. Terwijl je dat doet hou je het onderste gedeelte van de ritssluiting strak.

@serenalakkiss/TikTok

@serenalakkiss/TikTok

Wil je graag lange en volle wimpers laten zien die impact maken, maar zijn je wimpers kort en zit er ruimte tussen? Een mascara die wonderen doet is lastig te vinden, maar dat betekent niet dat tijd verspillen aan nepwimpers plaatsen je enige alternatief is. 

Je kan de corrector gebruiken die je ook gebruikt voor je huid. Het is al genoeg als je een dun laagje aanbrengt met het penseel, net alsof je mascara aanbrengt. Een beetje laten drogen en er dan overheen gaan met mascaraborstel zoals je gewend bent. Simpel en niet duur! 

@serenalakkiss/TikTok

@serenalakkiss/TikTok

Er zijn mensen die met countouring hun gezicht zo kunnen vormgeven dat ze je haast niet herkent. En dan heb je mensen die, bij elke poging, er een ramp van gekleurde vlekken van maken dat niet is aan te zien. Het vergt oefening voordat je weet waar je de verschillende tinten moet aanbrengen van de producten die je gebruikt. Maar er zijn ook trucs waarmee je makkelijk bij het beste resultaat kan uitkomen. Bij een van deze trucs komt er plakband aan te pas.

Neem een lang stuk van ongeveer dertig centimeter. Het lijkt misschien gek, maar het schijnt wel te werken! Neem het middenstuk van het plakband in je mond en trek het van oor tot oor. Zo wordt vanzelf duidelijk waar de lijn moet lopen direct onder je jukbeenderen, wat de donkerste kleur is van je contouring-kit die je moet aanbrengen. Haal het plakband weg, nuanceer de contouren en klaar is kees je hebt nu een manier gevonden om symmetrisch te contouren zonder gedoe.

Kende jij deze trucs al? 

Advertisement