Make-up kwasten schoonmaken: twee methoden om te vergelijken

door Natasja

26 November 2022

Make-up kwasten schoonmaken: twee methoden om te vergelijken
Advertisement

Of je nu vaak of weinig make-up gebruikt, je gebruikt onvermijdelijk verschillende kwasten voor gezichts- en oogmake-up. Bij elk gebruik raken de haren bedekt met verschillende poeders en crèmes, komen ze in contact met de huid, dus met talg en andere schoonheidsproducten die je hebt aangebracht, en dit alles blijft achter op de kwasten. Daarom moeten ze na elk gebruik, of ten minste eenmaal per week, worden gereinigd om een goede hygiëne te waarborgen en altijd een gezonde huid te hebben.

Hoe kan je dit effectief doen? Er zijn verschillende methoden die worden aanbevolen, evenals specifieke producten die in parfumerieën kunnen worden gekocht. Maar hoe kan je ze schoonmaken als je producten wilt gebruiken die je misschien al in huis hebt? Een Tiktokker vergeleek twee verschillende technieken. Lees verder om te ontdekken welke dat zijn.

via @cleaningwithgabie/TikTok

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

Op haar account (@cleaningwithgabie) vermeldt ze een video waarin wordt voorgesteld een mix van afwasmiddel en azijn te gebruiken. Ze vergelijkt dit vervolgens met een persoonlijk middel, gebaseerd op water en een beetje gezichtszeep. In detail:

  • De eerste methode: vul een glas met twee vingers witte azijn (het lijkt alcoholazijn, maar wijn- of appelazijn zou ook gelijkwaardig zijn), en voeg vervolgens een paar druppels afwasmiddel toe, zonder te overdrijven. Neem dan de vuile make-up borstel en dompel de kop in de vloeistof en draait hem grondig zodat de haren worden gewassen. Vervolgens spoel je voorzichtig af. Misschien moet je het wassen een paar keer herhalen totdat je ziet dat het water niet meer vuil is bij het afspoelen.
  • De tweede methode: vul een glas met twee vingers water en voeg een kleine hoeveelheid gezichtsreiniger toe (in de video gebruikt het meisje een gel/schuimgezichtsreiniger). Ga dan te werk zoals in het andere geval.

Afgaande op de resultaten in de video, die je hier https://www.tiktok.com/@cleaningwithgabie/video/7145524172972674310 kunt zien, lijkt het mengsel met afwasmiddel en azijn effectiever dan de andere. Je moet echter bedenken dat azijn op den duur een beetje te agressief kan zijn voor de borstelharen, vooral wanneer deze synthetisch zijn.

Wat is jouw favoriete methode om make-upkwasten te reinigen?

Advertisement