Pandora armbanden: laat ze weer glanzen met 4 eenvoudige trucs

door Natasja

04 Juni 2023

Pandora armbanden: laat ze weer glanzen met 4 eenvoudige trucs
Advertisement

Ze worden een beetje over de hele wereld verkocht, en er zijn ook veel soortgelijke versies van een groot aantal andere merken: we hebben het over bedelarmbanden, zoals die beroemd zijn geworden dankzij het merk Pandora. Ze zijn meestal bijna altijd gemaakt van zilver (Sterling 925), en zijn super veelzijdig: afhankelijk van de hoeveelheid en de stijl van de bedeltjes waarmee je ze wilt versieren, worden het in feite sieraden om elke dag te dragen of misschien te showen bij een iets belangrijkere gelegenheid. Andere keren zijn dit soort armbanden echter van staal.

Maar door het dragen ervan, door zweet, wrijven tegen de huid en eventueel ook water of zeep waarmee ze in contact komen, worden ze uiteindelijk dof. Er is echter een heel eenvoudige manier om ze er weer als nieuw uit te laten zien.

Advertisement
Creativo

Creativo

Wat heb je nodig:

  • Een kom (bij voorkeur van glas)
  • Aluminiumfolie
  • Water
  • Fijn keukenzout
  • Houd ook een zachte doek klaar, zoals die voor het poetsen van zilver

De werkwijze is heel eenvoudig, en heeft tot doel de aanslag op het oppervlak van het metaal op te lossen zodat het weer gaat glanzen. Dit zijn de te volgen stappen:

1. Neem de aluminiumfolie en bekleed de bodem en de wanden van de kom zodat het uitsteekt. De glanzende, reflecterende kant moet naar boven gericht zijn, zodat je het kan zien.
2. Leg de armbanden in de kom, op de aluminiumfolie.
3. Strooi er veel fijn zout overheen.
4. Voeg nu heet water toe (je kunt het in een waterkoker koken en het erbij gieten als het niet meer te heet is)
5. Laat 3 uur zitten
6. Grondig afspoelen
7. Afdrogen met een zachte poetsdoek

Je zult het verschil zien! Pas op dat je deze methode niet toepast op sieraden die niet van echt zilver of roestvrij staal zijn, want dat kan schadelijk zijn.

Sommige mensen voegen ook azijn of twee eetlepels citroenzuur toe in plaats van zout.

Als de sieraden daarentegen kleine strepen vertonen, kun je ook proberen ze rechtstreeks te poetsen met een zachte doek en een mengsel van water en isopropylalcohol, in een verhouding van 1:4 (bv. één eetlepel alcohol op vier eetlepels water).

Klaar om al je favoriete sieraden te herstellen?

Advertisement