Man blaast oude fauteuil nieuw leven in met een eenvoudig veelvoorkomend ingrediënt

door Skip

27 Augustus 2022

Man blaast oude fauteuil nieuw leven in met een eenvoudig veelvoorkomend ingrediënt
Advertisement

Wanneer je langs tweedehandswinkeltjes loopt kan je altijd wonderbaarlijke vondsten doen en hoef je niet altijd een goed getraind oog te hebben om een inschatting te kunnen maken van het fraais dat schuilgaat onder de laag van slijtage, die meedogenloos op veel meubels en voorwerpen door de tand des tijds ontstaat. Soms is het probleem dat je gewoon niet kunt bedenken hoe je het oorspronkelijke uiterlijk van de verschillende objecten die je interessant vindt, kunt herstellen.

Gelukkig was dit niet zo in het geval van deze comfortabele en nog degelijke fauteuil van roze fluweel, opgepikt door een TikTokker die zich beroepsmatig bezighoudt met reinigingen, vaak van stofferingen. Zijn naam is Brandon en hij beheert op het socialemediaplatform het account Clean That Up.

Brandon, die het vak van zijn voorvaderen doorzet (met hem, is men inmiddels bij de derde generatie aanbeland), wist dat gewoon wat alcohol genoeg zou zijn om een fauteuil als deze te reinigen.     

via @cleanthatup/TikTok

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Zoals valt te zien in de populaire video heeft Brandon deze stoel gespot en opgepikt en wilde hij die terugbrengen naar zijn werkplaats om hem grondig te reinigen en hem daarna dan doneren aan een liefdadigheidsinstelling.

Hij regelde de volgende spullen:

  • Isopropylalcohol 70%
  • Spuitflacon
  • Zachte doek
  • Stofzuiger met opzetstuk voor stoffering
  • Een borstel (om het fluweel te herstellen ter afsluiting van het proces)

De stappen zijn eenvoudig:

  1. Met de stofzuiger het merendeel van het oppervlakkige vuil verwijderen
  2. Alcohol op stoffering sproeien
  3. Grondig wrijven zodat alle probleemplekjes worden aangepakt en het oppervlak tevens wordt gereinigd
  4. Aandachtig stukje voor stukje over de stoffering gaan met de stofzuiger met geschikt opzetstuk
  5. Als alles eenmaal goed droog is het fluweel weer herstellen met een borstel met zachte haren  

Belangrijk is om met veel aandacht te werk te gaan totdat de alcohol helemaal is opgedroogd, en ervoor te zorgen dat er geen enkele vlam of vonk op de bekleding terecht kan komen, want er zit tenslotte nog wat alcohol in. Dus voordat je de gereinigde stoel ergens gaat neerzetten, zet hem nog even op een veilige plek neer.

Vervolgens ging de stoel verder met zijn reis: aangezien de beoogde liefdadigheidsinstelling niet open was en vanwege de vele opmerkingen onder de originele video (miljoenen keren bekeken) veranderde Brandon van gedachte. De in perfecte staat herstelde fauteuil is naar een blijf-van-mijn-lijfhuis voor vrouwen gegaan zoals in de vervolgvideo is verteld.

Advertisement