10 betoverende creaties in Provençaalse stijl om prachtig te decoreren en in te richten

door Natasja

02 September 2022

10 betoverende creaties in Provençaalse stijl om prachtig te decoreren en in te richten
Advertisement

Het is een feit dat de Provençaalse stijl en die ietwat romantische en bucolische sfeer die landhuizen in de Provence uitstralen, iedereen aanspreekt. We hebben het over voorwerpen en meubels met een bewust verouderde uitstraling, de kleur van hout en lichte decapékleuren, licht vintage knoppen en toevoegingen en zeer zachte en essentiële lijnen.

Kortom, we hebben het over een mix van stijlen (vintage, country en shabby chic) die typisch doet denken aan de Provençaalse omgevingen waar we het net over hadden. Het is een vrij eenvoudige stijl om na te maken met DIY en gebruik te maken van afvalhout en gerecycleerde materialen zoals pallets. Het enige wat nodig is, is een beetje creativiteit.

Hier zijn een paar interessante ideeën die je kunnen inspireren.

Advertisement

Een soort ruwe houten lijst die dienst doet als rekje en misschien met een touwtje aan de muur wordt bevestigd, is een heel bijzondere eerste ingeving. Het kan worden gemaakt van vier stukken hout die overal kunnen worden gevonden.

Advertisement

Een ander idee dat typisch is voor de Provençaalse stijl is het ophangen van stukken teruggewonnen hout waaraan glazen potten kunnen worden bevestigd met behulp van een spijker en een touwtje om als plantenbak of kaarsenhouder te dienen.

Hetzelfde kan worden gedaan met de afzonderlijke latten hout, door ze verticaal of horizontaal met elkaar te verbinden. Op die manier krijg je een soort wandbord waarop je bloempotten kunt bevestigen.

Aan het wandbord van afvalhout kun je, als je niet van bloempotten houdt, andere latten hout toevoegen als planken waar je kunt opbergen wat je maar wilt.

Zelfs de badkamer kan mooi beïnvloed worden door de vintage stijl. Een paar latten ruw uitziend hout, een stuk van een oude ladder of een pallet zijn ook hier voldoende. Je kunt met weinig een karakteristieke kastje om op te hangen verkrijgen om de badkamer te verfraaien en accessoires te organiseren.

Advertisement

Met dezelfde technieken en materialen kun je zelfs besluiten een heel originele fotolijst te maken, waarbij je je favoriete fotoherinneringen toevoegt aan het gebruikelijke houten accessoire met touwtjes en wasknijpers.

Het wanbord gemaakt van samengevoegde latten hout of een stuk pallet kan zelfs dienen als bekerhouder. Voeg er haakjes aan toe om ze op te hangen en ook de keuken krijgt een Provençaalse uitstraling.

Advertisement

Een ander type bekerhouderplank kan gemaakt worden van een oud luik. Het is een nogal ongewoon idee, maar des te origineler.

En met een stuk gerecycled hout en wat smeedijzer maak je een prachtige kapstok, hoeden- of sleutelrek. Het recyclen van oude gekleurde keramische tegels kan het geheel een nog schilderachtiger en kleurrijker tintje geven.

Advertisement


En hier, tenslotte, is een echt mooie tafeldecoratie, met de toevoeging van het typisch Provençaalse detail van lavendel. Zo ontworpen, kan het een handige flessenhouder zijn of gewoon een prachtig decoratief object. De keuze is aan jou.

Wat vind je ervan? Ben je nog niet verliefd geworden op de Provençaalse stijl?

Advertisement