10 zeer originele ideeën om de ruimte bij het voeteneind van het bed stijlvol in te richten

door Natasja

31 Augustus 2022

10 zeer originele ideeën om de ruimte bij het voeteneind van het bed stijlvol in te richten
Advertisement

Soms is er maar weinig voor nodig om het uiterlijk en de stijl van een slaapkamer radicaal te veranderen. Een hoek waar we vaak geen aandacht aan besteden, is bijvoorbeeld die aan het voeteneind van het bed. Het is een deel van de kamer dat vaak leeg blijft, maar dat, als het verstandig en met zorg wordt ingericht, een werkelijk uniek beeld van de kamer zelf kan geven.

Met kleine accenten kan het mooi worden ingericht en de kamer zelfs functioneler en comfortabeler maken. Hier zijn enkele zeer bijzondere inspiraties die je als voorbeeld kunt nemen.

Advertisement

Een eenvoudige houten bank om mee te beginnen, kan al een groot verschil maken. Door er plantjes of decoraties op te plaatsen die bij de rest van het meubilair passen, ziet de kamer er meteen verfijnder en karakteristieker uit.

Advertisement

Een oplossing die een beetje afwijkt van de gebruikelijke, maar comfortabel en elegant is, is het plaatsen van een bank aan het voeteneinde van het bed. Vooral voor degenen die een televisie aan de tegenoverliggende muur hebben, zal dit idee zeer nuttig zijn.

Een kleine rieten poef is voor mensen die houden van een minimalistische inrichting maar met persoonlijkheid. En het is een voorwerp dat niet alleen mooi is, maar ook veelzijdig en multifunctioneel.

Twee kleine houten bankjes, die op krukjes lijken, geven de kamer ook een minimale maar elegante toets, en doen qua vormen en kleuren denken aan de typische manier van inrichten van Noord-Europese landen.

Fauteuils zijn minstens even comfortabel als de zitbank en geven de kamer bovendien een tijdloze elegantie.

Advertisement

Een tafeltje met laden die qua vorm doen denken aan drie samengevoegde koffers, is een betoverende inspiratiebron die doet denken aan de vintage-stijl.

En wat dacht je van een mooi bureau met een bijpassende stoel? Een nogal ongewoon type meubilair, maar aantrekkelijk vanuit het oogpunt van comfort en met een zeer opvallende stijl.

Advertisement

De kist is een van de meest populaire oplossingen voor het verfraaien van het voeteneind van het bed. Maar als het met smaak en originaliteit wordt gekozen, kan het echt het hoogtepunt van een kamer worden en blijft het een van de meest veelzijdige en praktische inrichtingsvoorwerpen.

Een ongewoon maar wondermooi en zelfs enigszins romantisch idee is een bankje dat als boekenkast kan worden gebruikt. Voor de boekenliefhebbers zal het een idee zijn om onmiddellijk te kopiëren.

Advertisement

Tenslotte, de klassieke commode, geplaatst in een niet-klassieke maar bijzondere plek. Hem aan het voeteneinde van het bed plaatsen is mooi om te zien en absoluut niet uit te sluiten.

Welke van deze prachtige inspiraties past het beste in jouw slaapkamer?

Advertisement