9 geweldige oplossingen om de ruimte onder het bed stijlvol te benutten

door Natasja

07 April 2023

9 geweldige oplossingen om de ruimte onder het bed stijlvol te benutten
Advertisement

Wie moet niet om de paar dagen de kamers opruimen: de slaapkamer is, misschien nog wel meer dan andere ruimtes in huis, een ruimte waar spontaan chaos lijkt te ontstaan. Het kan genoeg zijn te vergeten een paar kleren geduldig en netjes in de kast te leggen, of een paar lakens in een la, en er ontstaan meteen bergen stoffen en voorwerpen die overal verspreid liggen.

Soms, als je dan de was, ook al is die al goed opgevouwen, weer in de kast gaat leggen, zie je dat die vol zit met nog veel meer, en om er nog iets in te leggen is veel geduld nodig. Je kunt jezelf echter helpen door beter gebruik te maken van de beschikbare ruimte, vooral die onder het bed, die niet altijd efficiënt wordt gebruikt.

Die ruimte is in feite een vergaarbak van stof en vuil, echt vervelend om schoon te maken, zodat je er vaak niet eens iets anders in wilt leggen, omdat je dan alleen maar meer tijd nodig hebt om schoon te maken. Maar als de ruimte beperkt is, wat kan je dan doen om dergelijke problemen tot een minimum te beperken? Je kan je toevlucht nemen tot geschikte, misschien zelfs stijlvolle houders die helpen om efficiënt in te richten.

Amazon

Amazon

In elke winkel voor huishoudelijke artikelen en meubelwinkel, en natuurlijk ook online, kun je hoezen vinden met halfharde randen, die goed sluiten, zodat alles wat je erin opbergt zich niet met stof vult.

De hoezen die onder het bed passen, moeten uiteraard worden afgestemd op de afmetingen van de meubels, maar het is gemakkelijk om er een te vinden die aan je behoeften voldoet.

Advertisement
Amazon

Amazon

De keuze laat je dan toe onderscheid te maken tussen materialen en vooral kleuren, zodat zelfs als je de profielen van deze bakken onder het bed vandaan ziet komen, ze toch bij al het andere passen.

Amazon

Amazon

En in deze houders, om nog meer ruimte te maken, kun je vacuümzakken gebruiken!

Amazon

Amazon

Dan zijn er de harde, plastic bakken, die ook kunnen worden uitgerust met handige wielen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden uitgetrokken wanneer dat nodig is.

Amazon

Amazon

Een lade van draadgaas: hierin kun je dingen doen waarvan je weet dat je ze vaak zult gebruiken (en dan is stof geen probleem), of voorwerpen die anders in tassen, dozen of kisten van verschillende aard worden opgeborgen.

Advertisement
IKEA

IKEA

Voor een chic tintje zijn manden van natuurlijke vezels met de juiste afmetingen ook een idee.

IKEA

IKEA

Onder het bed kunnen ook laden worden toegevoegd, waarbij geprobeerd wordt de kleur ervan af te stemmen op die van de hoofdmeubelconstructie.

Advertisement
AngelCoDecor/Etsy

AngelCoDecor/Etsy

Voor kinderkamers is het leuk om koffers met delicate en leuke patronen te gebruiken. Maar veel volwassenen zouden het ook mooi vinden!

ElegantPiecesUK/Etsy

ElegantPiecesUK/Etsy

Een andere stijlvolle keuze: een duurzame katoenen of canvas koffer met wat meer verzorgd profiel.

Veel van deze oplossingen kunnen ook ruimte vinden in (of zelfs er bovenop!) de kledingkasten zonder de esthetiek van de kamer te bederven! Wat is jouw favoriete oplossing voor het gebruik van de ruimte onder het bed?

Advertisement