Ruim je slaapkamer op met deze 10 tips en je zult gelukkiger zijn

door Natasja

22 Juli 2023

Ruim je slaapkamer op met deze 10 tips en je zult gelukkiger zijn
Advertisement

Er wordt gezegd dat een opgeruimde omgeving een weerspiegeling is van een opgeruimde geest, en als je er even over nadenkt, zul je merken dat dit waar is: hoe vaak heb jij het niet moeilijk gevonden om je te concentreren te midden van rommel? Hoe vaak heb je om stilte gevraagd om helderder te kunnen denken? Een nette omgeving bevordert inderdaad de concentratie en helpt je om de taken efficiënt en snel af te ronden. Dit geldt vooral voor de slaapkamer, die een plek moet zijn waar je kunt rusten en waar het belangrijk is dat je altijd een goede nachtrust hebt.

Als ook jij overweegt om orde te scheppen in je slaapkamer, maar maak je makkelijk rommel, dan vraag je je waarschijnlijk af waar je moet beginnen om deze taak te volbrengen? Vandaag geven we je een vademecum met 10 tips om je slaapkamer op te ruimen en gelukkiger te leven.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Volg deze 10 tips van experts voor een onmiddellijk opgeruimde kamer:

1. Maak de oppervlakken schoon: een van de eerste, fundamentele stappen in de moeilijke taak van het opruimen is om alle oppervlakken in je kamer te ordenen, van het dressoir tot het bureau tot de nachtkastjes, en een bestemming te vinden voor elk van de voorwerpen die ze eerst in beslag namen, door ze afzonderlijk te behandelen. Op deze manier ziet je kamer er niet alleen gezonder uit, maar heb je ook al een groot deel van de rommel verwijderd.
2. Verwijder kussens: het is waar dat decoratieve kussens een belangrijke en positieve visuele impact hebben en helpen om je kamer warmer en gezelliger te maken, maar pas op dat je het niet overdrijft; een overvloed aan kussens zorgt in feite voor een chaotische omgeving en zorgt er ook voor dat je elke dag veel tijd verspilt aan het verplaatsen ervan.
3. Opbergruimte toevoegen: wie zei dat je per se iets moet weghalen om op te ruimen? Soms moet je juist iets toevoegen, zoals in het geval van houders. In feite moet je ervoor zorgen dat je houders van de juiste grootte hebt die alle spullen netjes kunnen opbergen.
4. Zorg ervoor dat alles een plek heeft: dit punt hangt samen met het vorige, omdat het kopen van houdrs handig kan zijn om een doel te vinden voor spullen die geen doel lijken te hebben.
5. Evalueer de schaal van je meubels: soms kunnen zelfs de gezelligste slaapkamers chaotisch en onwelkom overkomen; zorg er in de eerste plaats voor dat de meubels op maat gemaakt zijn: een meubelstuk van andere afmetingen zal je niet alleen aanzetten tot verschillende gradaties van aanpassing, maar zal je ook de indruk geven dat je in een kleinere slaapkamer woont dan die in werkelijkheid is.
6. Ruim je kledingkast grondig op: dit is zeker een van de meest fundamentele taken en ook een van de moeilijkste; je hoeft geen kleding en accessoires meer op te bergen die je al minstens één seizoen niet hebt gebruikt. Doe jezelf een plezier: gooi ze weg, geef ze weg of verkoop ze. Zo komt er ruimte vrij voor iets nieuws. En je kunt er beter door ademen.
7. Gooi de stoel in de hoek weg: de verleiding om kleren op de stoel in de hoek te gooien is groot, maar weinig dingen geven zo'n rommel en verwaarlozing als losliggende kleren. Zoek er een andere bestemming voor.
8. Controleer onder het bed: de ruimte onder het bed is ook gemakkelijk vatbaar voor rommel en opeenhoping van onnodige spullen; zorg ervoor dat je deze ruimte grondig opruimt en alleen gebruikt als je elders niet genoeg ruimte hebt om dekens en lakens op te bergen.
9. Herzie je kleurenpalet: vermijd alle felle kleuren, zowel voor beddengoed als voor meubels en muren, en geef de voorkeur aan zachte, neutrale kleuren; deze bevorderen ontspanning en slaap.
10. Kabels ordenen: het is niet aan te raden om te slapen met veel technologische producten naast je bed, maar als je echt niet zonder kunt, probeer dan hun impact te minimaliseren door al de kabels te ordenen; je kamer zal er meteen opgeruimder uitzien.

Hoe ziet jouw slaapkamer eruit, opgeruimd of rommelig?

Advertisement