Gebruikt niemand de logeerkamer? Hier zijn 12 geweldige ideeën om er een unieke ruimte van te maken

door Natasja

11 Juni 2023

Gebruikt niemand de logeerkamer? Hier zijn 12 geweldige ideeën om er een unieke ruimte van te maken
Advertisement

Een huis hebben dat groot genoeg is om een kamer voor alleen gasten te hebben is een geweldige kleine luxe, dus is het eigenlijk zonde om deze kamer het grootste deel van de tijd ongebruikt te laten. Dus als je een extra kamer hebt, die niet te klein is om hooguit als dienstruimte te gebruiken (wasruimte, garderobehoek, kelder en meer), maar die echt een kamer zou kunnen worden die van alles is voorzien, waar je je passies en interesses kunt realiseren, dan is het echt de moeite waard om deze mogelijkheid te benutten!

Hieronder staan een paar ideeën om je te inspireren.

Advertisement

Voor gasten... die betalen?

Je wilt de kamer houden, aangezien er af en toe iemand gebruik van maakt.... Dus waarom zou je niet overwegen om je huis open te stellen voor toeristen en reizigers? Oplossingen zoals AirBnB kunnen de zaken echt veranderen!

Advertisement

Kantoor

Een hoekje waar je je computer en alle essentiële documenten voor het runnen van het huishouden kunt bewaren ontbreekt nooit, maar als je ook meerdere uren thuis werkt en je activiteiten plant, dan is het de moeite waard om hier een hele kamer voor in te richten. Er is een groot verschil tussen werken in een hoekje, zonder privacy en de mogelijkheid om je een beetje af te zonderen, en een kamer met een gesloten deur waar je je kunt concentreren. En als je er zelfs een bank of slaapbank in kunt laten staan, is de kamer nog steeds klaar voor bezoekende gasten.

Creatieve hobbykamer

Naaien, breien, modelbouw, maar misschien ook schilderen of muziek maken: een hobbykamer is het domein van onze passies en wordt gemakkelijk de favoriete ruimte in huis.

Een bibliotheek op maat

Hou je van comfortabel en rustig lezen? Stel je dan je kamer voor met boekenplanken vol boeken, een of twee comfortabele fauteuils, lampen die ad hoc zijn opgesteld. Misschien een salontafel om te genieten van een kopje thee, een geluidssysteem .... Zelfs een meubel om thee en drankjes te maken!

Studio

Als er studenten of docenten in huis zijn, zorgt de kamer die aan die activiteit wordt gewijd voor comfort en concentratie. Rust het uit met alle apparaten, boeken, handleidingen en wat er nog meer nodig is!

Advertisement

De serre

Heb je altijd al je huis willen vullen met planten, maar misschien nemen ze teveel plaats in in andere kamers? Of ben je bang dat kinderen en huisdieren een ravage aanrichten? Creëer je eigen oase in de extra kamer, als er genoeg licht is is het perfect!

Sporthoek

Blijf je graag fit, maar heb je niet altijd tijd om in je vrije tijd naar de sportschool te gaan? De extra ruimte kan dit probleem voor je oplossen!

Advertisement

Game room

Als iemand in huis graag videogames speelt, of misschien ook bordspellen of rollenspellen, zal een geoptimaliseerde ruimte je huis de favoriete plek maken van alle vrienden met een gedeelde passie!

Kleedkamer

De slaapkamer ontdoen van volumineuze kledingkasten (zodat er meer ruimte is voor iets anders!) en kleding, schoenen en accessoires naar een aparte kamer verhuizen is een geweldige kleine luxe die alles leefbaarder en aangenamer maakt.

Advertisement

Bar

Als gezelligheid je sterkste kant is en je graag vrienden ontvangt terwijl je kletst onder het genot van een glas wijn of een cocktail, kun je overwegen om een bar in te richten, misschien met een aangrenzende lounge.

De badkamer groter maken

Als de kamer in kwestie grenst aan de badkamer en je altijd al hebt gedroomd van zo'n ruime hotelbadkamer met bad, douche en veel ruimte rondom, dan kun je overwegen om de bestaande badkamer uit te breiden!

Advertisement

Privébioscoop

Hoe groot de televisie en hoe comfortabel de bank ook is, een kamer die is ingericht als privébioscoop is voorzien van alle comfort en verlichting om het onovertroffen te maken!

Pexels

Pexels

Hoe zou jij een extra lege kamer het liefst gebruiken?

Advertisement