Heerst er een rommeltje in huis? Help jezelf met de juiste accessoires om het te beperken

door Natasja

03 Maart 2023

Heerst er een rommeltje in huis? Help jezelf met de juiste accessoires om het te beperken
Advertisement

Het huis netjes en opgeruimd houden is een permanente taak, en je hebt niet altijd de tijd of de kracht om elke kamer zo op te ruimen dat het onberispelijk is. Het is echter ook waar dat we de zaken soms ingewikkelder maken omdat we niet de meest efficiënte manier vinden om voorwerpen op te bergen: orde hoeft niet alleen voort te komen uit voortdurende aandacht, maar kan ook worden ondersteund door de keuze van het gebruik van geschikte accessoires om de chaos tot een minimum te beperken.

In keuken- of slaapkamermeubels, boven bepaalde werkbladen zoals bureaus en in vele andere hoeken van de woning lijkt rommel zich spontaan te ontwikkelen, zelfs als je niet voortdurend voorwerpen pakt en weer opbergt. Daarom is het beter om elke ruimte met de juiste strategie te benaderen, dan ben je minder tijd kwijt om alles op te ruimen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Zakken voor in de vuilnisbak, of zelfs plastic of canvas tassen om mee te winkelen of boodschappen te doen: in plaats van ze in bulk op te stapelen in een of andere lade, of in een andere zak, is het beter om het type dispenser te gebruiken dat het handigst is om ze zowel uit te nemen als op te bergen. Zo nemen ze weinig ruimte in, meestal aan een wand.

Advertisement
Amazon

Amazon

En als je bijvoorbeeld een tas klaar moeten hebben om organisch afval op te vangen als je aan het koken bent, houd dan een speciale haak aan de deur van een kast, net onder het aanrecht, die de tas strak en klaar om te vullen houdt!

PVLWOOD/Etsy

PVLWOOD/Etsy

Kledinghangers en meer: er zijn kledingstukken, zoals broeken, sjaals en foulards, die we vaak opvouwen, misschien zelfs voorzichtig, en dan stapelen in de kledingkast, omdat er niet genoeg hangers zijn voor elk exemplaar. Het kan dan nuttig zijn om te investeren in enkele hangers waar er meer dan één tegelijk aan past, of andere soortgelijke accessoires, zoals dit broekenrek.

WawaStoreCo /Etsy

WawaStoreCo /Etsy

Stapels papieren en documenten op het bureau zijn een wereldwijde plaag. Misschien helpt een functionele maar ook mooie documenthouder je om op te ruimen!

Amazon

Amazon

Voedselbakken zijn onmisbaar in de keuken, maar wat een gedoe om er een plaatsje voor te vinden in de kasten. Maar door ze te scheiden van de deksels en deze laatste in een geschikte houder te plaatsen, wordt het een stuk eenvoudiger.

Advertisement
Amazon

Amazon

In kledingkasten met een grote binnenruimte, zonder planken of rails, is het risico dat er een stapel kleding en accessoires ontstaat erg groot. Het is beter dit te vermijden met manden en ruime tassen, die ook opgevouwen en indien nodig opgeborgen kunnen worden.

Amazon

Amazon

Onder het aanrecht kun je met verschillende DIY middelen ruimte maken. En je kunt ook tijd besparen door een opbergrek te vinden dat precies goed is voor dit gebruik, met de juiste afmetingen voor de keuken!

Advertisement
Amazon

Amazon

In lades kun je dozen, kartonnen uitsparingen, manden en nog veel meer gebruiken. Als je niet weet wat de beste oplossing is voor de lade, dan zijn uitzetbare verdelers de beste bondgenoten voor het creëren van nuttige vakken.

IKEA

IKEA

Maar als het gaat om kleding, vooral ondergoed, en modeaccessoires, wordt het vullen van de lade met manden de handigste en mooiste oplossing!

Wat zijn de accessoires voor het ordenen van je huis waar je niet zonder kunt?

Advertisement