Schoonmaken wordt makkelijker met deze 10 briljante ideeën

door Natasja

03 Maart 2023

Schoonmaken wordt makkelijker met deze 10 briljante ideeën
Advertisement

De huishoudelijke taken die ons van dag tot dag bezighouden zijn werkelijk talrijk, meer of minder zwaar afhankelijk van een groot aantal verschillende factoren: met hoeveel personen we in huis zijn, hoeveel tijd we er doorbrengen, het weer buiten, de aanwezigheid van huisdieren of de uitbundigheid van kinderen en meer. Zo worden we altijd geconfronteerd met een reeks ongemakken waaraan we ons vaak aanpassen zonder eraan te denken ze te minimaliseren of zelfs te elimineren.

Toch zijn er een aantal briljante trucs die ons kunnen helpen, ook als we aan het schoonmaken zijn, om het efficiënter te maken, zodat we nog meer tevreden zijn met het resultaat na zoveel moeite. We wijzen er hieronder enkele aan.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Schoon water in de emmer

Schoon water in de emmer

Creativo/Facebook

Tegenwoordig zijn er super hightech vloerwasemmers te koop, met twee compartimenten en misschien zelfs systemen om het uitwringen van de mop te vergemakkelijken. Maar dit betekent niet dat we de exemplaren die we thuis hebben en die nog perfect functioneren, ook al zijn ze minder goed uitgerust, snel moeten weggooien. Integendeel, we kunnen ernaar streven de duurdere modellen te evenaren met enkele zelfgemaakte foefjes.

Als je bijvoorbeeld een klein deel van de vloer moet wassen, zodat je de emmer niet met veel water hoeft te vullen, kun je er een kleinere emmer in zetten, die de juiste maat heeft om precies onder de wringer te passen. Zo vu je de grotere emmer met schoon water en zeep, terwijl de kleinere het vuile water opvangt!

Advertisement

Glanzend glas met slechts één ingrediënt

Glanzend glas met slechts één ingrediënt

Creativo/Facebook

Ramen, spiegels in de badkamer en rondom het huis, en zelfs het glas van de oven of magnetron: ze worden allemaal voortdurend vuil, en we wassen ze meestal met schoonmaakmiddelen (ook DIY) die een alcoholcomponent hebben. Maar heb je ooit het beroemde middel van scheerschuim geprobeerd? Je brengt er veel van over het glas aan, veegt het vervolgens af met een doek, en gaat misschien door tot je alles met een tweede droge doek oppoetst. Het vuil komt er dan af en hervormt zich langzamer.

Geen haar meer

Geen haar meer

Creativo/Facebook

Iedereen met honden en katten weet dat stofzuigen essentieel is om het huis in topconditie te houden. Maar als er haast bij is, laat dan rubberen voorwerpen helpen: een bezem met rubberen haren is geweldig op tapijten en vloerkleden, net als wissers op banken en fauteuils. En op die laatste (inclusief autostoelen) zijn latex handschoenen ook geweldig om het grootste deel van het haar te verwijderen!

Handschoenen, deze keer van wol (ja, precies diegene die we in de winter gebruiken) zijn geweldig voor het afstoffen van moeilijk bereikbare voorwerpen met stofvangers, en wist je hoe je bestek het beste in lades kunt schikken? Ontdek meer in onze video hieronder.

Advertisement