12 prachtige plantenbakvoorstellen voor bij de voordeur

door Natasja

22 Juli 2023

12 prachtige plantenbakvoorstellen voor bij de voordeur
Advertisement

De voordeur is dat deel van ons huis waarmee we gasten verwelkomen, het visitekaartje dat we geven aan degenen die het huis naderen. Het is daarom van fundamenteel belang om vast te stellen welke eerste indruk we onze gasten willen geven, welke verwachtingen we bij hen willen wekken ten opzichte van ons om de voordeur te decoreren.

Plantenbakken zijn een van de beste manieren om dit deel van het huis te versieren: met een minimale inspanning kun je je entree veel aantrekkelijker, kleurrijker en opvallender maken. En je hebt veel ruimte om het te personaliseren, omdat je kunt kiezen uit verschillende vormen en materialen, kleuren en gekweekte plantensoorten.

Of je nu een ongeneeslijke romanticus bent of een rockfanaat, een liefhebber van het platteland of een fan van de ultramoderne stijl, we tonen je hieronder 12 prachtige voorstellen om de voordeur te versieren met plantenbakken.

Advertisement

1. Gekleurd aardewerk

Een vrolijke verticale tuin in kleurrijke aardewerken potten brengt iedereen meteen in de juiste stemming. Gebruik het voor bloeiende planten, het effect zal nog opvallender zijn.

Advertisement

2. Bloeiende klimplant

Of ze nu direct in de grond worden geplant, in gemetselde potten die in de muur worden geïntegreerd of in grote aardewerken potten, klimplanten kunnen met weinig moeite kleur toevoegen aan je entree. Bougainvillea en blauwe regen zijn perfect voor dit doel vanwege hun grote, kleurrijke bloemen, terwijl je voor een discreter effect kunt kiezen voor jasmijn. De geur zal je gasten in een warme omhelzing hullen.

3. Vintage gieters

Oude metalen gieters kunnen gemakkelijk worden omgetoverd tot plantenbakken, waardoor je entree een ietwat vintage uitstraling krijgt.

4. Vormen en maten

Speel met de vormen en maten van de potten om wat dynamiek te creëren. Bloeiende planten naast groenblijvers vullen je entree voor de rest van het jaar.

5. Creatief recyclen

Als je graag een nieuw leven geeft aan oude voorwerpen die ogenschijnlijk bestemd zijn voor de vuilnisbak, dan is dit idee om oude grote manden te recyclen echt iets voor jou.

Advertisement

6. Elegant

Als je op zoek bent naar een eleganter ontvangst, kies dan voor essentiële lijnen, bij voorkeur in donkere kleuren, en eenvoudige, moderne materialen. Een lantaarn veranderen in een kleine serre zal je creatieve touch zijn.

7. Verrassingseffect

Potten met grote bloeiende struiken zoals hortensia's zullen zeker voor een verrassingseffect zorgen. Je zult je gasten met open mond van verbazing ontvangen.

Advertisement

8. Originaliteit

Wat dacht je ervan om de bloemenvaas direct boven de deur te plaatsen? Het zal je entree een originele indruk geven.

9. Hier woont een creatief persoon!

Hergebruik een oud meubelstuk als plantenbak voor je entree. Je gasten zullen het prachtig vinden.

Advertisement

10. Essentieel

Wie zei dat een minimalist geen bloemen kan kweken? Met plantenbakken met strakke lijnen, zonder tierelantijnen of al te veel decoratie, en onderhoudsarme groenblijvende planten, kun ook jij je eigen bloemrijke entree hebben.

11. Natuur

Twee eenvoudige boomstammen zijn perfect om als plantenbakken te gebruiken. Minimale investering, maximale visuele impact.

Advertisement

12. Rustiek

Voor een rustieke entree in de bergen kies je roestige oude melkkannen, maar ook oude metalen bekkens en gieters van je grootouders. Zo maak je de kelder leeg en decoreer je het huis op een originele en prachtige manier.

En welke decoratie heb jij gekozen voor de voordeur?

Advertisement