9 super vernuftige ideeën waarmee oude kruiwagens op creatieve wijze te hergebruiken zijn

door Skip

24 Augustus 2022

9 super vernuftige ideeën waarmee oude kruiwagens op creatieve wijze te hergebruiken zijn
Advertisement

Oude kruiwagens zijn net als de jokerkaart, hij wordt vaak opnieuw ingezet als versieringn in tuinen of wordt hij gebruikt bij de opbouw van eventlocaties. Of ze nou een rol vervullen als bloembak of als ondergrond voor andersoortig creatieve bedenksels, je kan op vele manieren het maximale halen uit kruiwagens en omgevingen voorzien van iets origineels waarin iets interessants gebeurt.

Je hebt kruiwagens van hout en metaal. Je kan ze hergebruiken zoals ze zijn zodat je een rustiek of meer vintage effect krijgt, of ze in de verf zetten zodat ze bij bloemen passen of bij andere voorwerpen die eromheen staan, teneinde een wat meer pittoresk en verfijnder resultaat te bereiken. We hebben een aantal creatieve ideeën bij elkaar verzameld voor jou aan de hand waarvan je oude kruiwagens kan hergebruiken, zodat je met stijl tuinen en andere locaties kan versieren en inrichten.  

Advertisement

Een roze geschilderde kruiwagen met bloemen erin maakt je tuin er ongetwijfeld wat romantischer op.

Advertisement

Kleine dorpjes maken met behulp van stenen, bloemen, huisjes en sprookjesfiguren is nog een manier om kruiwagens een nieuw leven te geven.

En je kan er zelfs typische tuinkabouters in plaatsen voor een wat meer speels en ongepolijst effect. Met een beetje creativiteit kom je ongetwijfeld tot een bijzonder resultaat.

Als overschilderen niet genoeg is kan je op je kruiwagen ook ontwerpen en schrijfsels die je bevallen plaatsen of die een toevoeging vormen aan de omgeving die je wilt opleuken. Deze hier met margrietjes is wat hippie-achtig romantisch, 't is echt enig. 

Waarom maak je van een kruiwagen niet het centrale stuk van een bloemperk dat zeer verzorgd is en interessant is om naar te kijken? Met kleurrijke bloemen en een kleine lampion. Deze dingen maken echt een verschil in het grote geheel in de tuin.

Advertisement

Met een verzameling planten kan een kruiwagen een betoverend mooi terrarium worden en als het ware "een tuin binnen een tuin" vormen.

En een kruiwagen op zijn kant plaatsen waar bloemen uit storten over de grond kan het idee wekken van een gekleurde chaos.

Advertisement

Je kan in kruiwagens groente kweken en zo een gezellig moestuintje maken.

Een voor de echte creatieve denkers en handige harry's kunnen kruiwagens ook onderdeel zijn van fonteinen, stroompjes en meer soortgelijks. Het vraagt wat inspanning, maar het resultaat kent zijn weerga niet.

Wat denk jij van deze waanzinnige inspiratiestukken? Heb je al zin om er een paar ook te gebruiken?

Advertisement