9 geweldige ideeën om van fietsen mooie plantenbakken te maken

door Natasja

23 Juli 2022

9 geweldige ideeën om van fietsen mooie plantenbakken te maken
Advertisement

Een van de meest populaire en geliefde ideeën, vooral als het gaat om buitendecoratie, is om van fietsen plantenbakken te maken. Er is zo'n ruime keuze aan kleuren, bloemenvariëteiten en stijlen om inspiratie uit te halen, dat iedereen wel een manier kan vinden om het idee aan zijn of haar eigen behoeften aan te passen.

En er zijn mensen die besluiten om de binnenruimtes ermee te versieren, kale hoeken van het huis of zelfs muren. Het is een zeer geslaagd creatief idee, maar het dreigt nooit saai of banaal te worden, want de mogelijkheden om het te personaliseren zijn eindeloos. We hebben een paar originele declinaties van het idee verzameld waaruit je inspiratie kunt halen om je eigen project te maken.

Een klassieker in deze trend is de witgeverfde fiets met bloempotten in pastelkleuren op zowel het stuur als het zadel.

Advertisement

Een beetje retro geïnspireerd, kan je een oude ijzeren fiets nemen en hier en daar bloeiende planten plaatsen, op een ordelijke en minimalistische manier.

Verder is er de landelijke en ietwat bucolische stijl die nooit uit de mode raakt. Ideaal is een fiets die tegen een boom leunt, alsof hij achtergelaten is, met een rieten mandje op het achterwiel, met daarin lavendel of wilde bloemen. Het geeft een opzettelijk nonchalant maar zeer suggestief effect.

Voor een nog schilderachtiger resultaat maak je van de fiets een echt bloemperk, bedekt met bloemen en groen, waarvan alleen de in een bij de bloemen passende kleur geschilderde wielen te zien zijn. Voeg er andere elementen rond toe, zoals extra plantjes of bijpassende rubberen laarzen, die ook als plantenbak fungeren. Het effect zal zijn dat van een prachtige artistieke opstelling zijn.

Voor een echt spectaculaire blikvanger, probeer een monochrome combinatie. Door de fiets in exact dezelfde kleur te verven als de bloemen en andere details die je toevoegt, zal de visuele impact waanzinnig zijn.

Advertisement

Waarom hang je je fiets niet aan een muur in huis? Door hangende of klimmende planten toe te voegen, wordt het "schilderij-effect" verzekerd.

Je kunt er zelfs over denken om er maar een deel van op te hangen. Door bijvoorbeeld de voorste helft uit de muur te laten steken, zal de driedimensionaliteit het nog schilderachtiger maken.

Advertisement

En wat dacht je ervan om een oude driewieler van de kinderen of van toen jij kind was als plantenbak te gebruiken? Het resultaat zal betoverend zijn en de emotionele impact van de herinnering zal er een extra waarde aan geven.

Het laatste idee betreft het gebruik van alleen wielen als plantenhouders, wat ook zeer populair is, maar altijd een bron van voldoening is voor degenen die het in praktijk brengen.

Als je tot hier hebt gelezen, zul je begrepen hebben dat de creatieve mogelijkheden om dit idee toe te passen ongelooflijk gevarieerd zijn. Je moet gewoon experimenteren met de ideeën die bij je passen.

Advertisement