3 geheimen om je slaapkamer meteen een verfijndere uitstraling te geven

door Natasja

07 Oktober 2022

3 geheimen om je slaapkamer meteen een verfijndere uitstraling te geven
Advertisement

Het huis is een wereld op zich met trucjes en geheimen die vaak het verschil maken. De huiselijke omgeving vereist uiteraard zorg, orde en netheid en niets mag aan het toeval worden overgelaten. Maar er zijn kleine strategie├źn en slimme foefjes die bepaalde handelingen kunnen versnellen en het leven gemakkelijker kunnen maken.

Soms zijn kleine, schijnbaar onbeduidende aanpassingen voldoende om een omgeving te verbeteren en deze met een paar gebaren netter, verfijnder en zelfs luxueuzer te maken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in een slaapkamer.

via @mama_mila_/TikTok

Advertisement
@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

Dat blijkt uit TikToker Chantel Mila, bekend van het verspreiden van tips voor schoonmaken, stylen en organiseren va de huiselijke omgeving op haar @mama_mila_ account. De creator laat in een zeer interessante video enkele eenvoudige maar ingenieuze strategieën zien om een slaapkamer direct een verfijnde uitstraling te geven. Het gaat in wezen om drie trucs, die we hieronder kort samenvatten:

  • Om de plooien van de lakens strak te maken, maak je ze vochtig door er water op te spuiten met een spuitfles als ze al op het bed liggen. Het water zal terwijl het droogt het laken een perfect strijkeffect geven zodat je geen strijkijzer hoeft te gebruiken.
  • Om elektrische draden of kabels te verbergen, kun je plakhaken, zoals die welke worden gebruikt om handdoeken en theedoeken op te hangen, aan de binnenkant van de dichtstbijzijnde meubels aanbrengen. Strategisch geplaatst op redelijk verborgen plaatsen, zullen ze dienen om de draden te verzamelen en te verbergen zonder ze te verwarren.
  • Maak elke plank grondig schoon om vuil en stof te verwijderen en probeer bij het opruimen van snuisterijen en woonaccessoires de regel van derden te volgen. Voor wie het niet kent: dit is een regel die in de fotografie wordt gebruikt om verhoudingen vast te stellen. Men verdeelt, idealiter, een gegeven ruimte door drie denkbeeldige verticale en drie horizontale lijnen die op hun beurt drie verticale en drie horizontale secties creëren. Dit maakt het gemakkelijker om objecten op een meer geordende en proportionele manier te plaatsen.

Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je, kortom, het uiterlijk van je slaapkamer ten goede veranderen. Als je nieuwsgierig bent en deze paar maar fundamentele 3 stappen met eigen ogen wilt zien, kun je de genoemde video bekijken, direct op Chantel Mila's profiel: https://www.tiktok.com/@mama_mila_/video/7127592553502838017.

Wat vind je? Zijn deze strategieën het proberen waard?

Advertisement