Wattenstaafjes voor een grondige schoonmaakbeurt: ontdek waarom het belangrijk is ze altijd in de badkamer te hebben

door Natasja

07 Oktober 2022

Wattenstaafjes voor een grondige schoonmaakbeurt: ontdek waarom het belangrijk is ze altijd in de badkamer te hebben
Advertisement

Er zijn heel veel kleine voorwerpen die we vaak kopen om ze vervolgens in een kast te plaatsen en te vergeten. Omdat we gewend zijn aan een specifiek hulpmiddel voor elk van onze behoeften, zien we vaak over het hoofd dat er in plaats daarvan veel alledaagse voorwerpen zijn die gemakkelijk op creatieve en alternatieve manieren kunnen worden gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor ze zijn gemaakt.

Dit is bijvoorbeeld het geval met wattenstaafjes. Gewend om ze te kopen en in het badkamerkastje te zetten, denken we er alleen aan ze in huis te hebben als we onze oren schoon moeten maken of onze make-up met zorgvuldige en nauwgezette gebaren moeten aanpassen. Maar misschien weet je niet dat deze staafjes ook een waardevolle functie hebben in de huishoudelijke schoonmaak. Laten we het samen ontdekken.

Advertisement

1. In de badkamer: schoonmaken van het toilet

1. In de badkamer: schoonmaken van het toilet

@melissametrano/TikTok

Het eerste alternatieve gebruik van wattenstaafjes dat we voorstellen is het schoonmaken van het toilet: hoe vaak heb je het niet gewoon met een spons of doek afgeveegd en die vervelende zwarte lijnen achtergelaten waar de bril aan de pot vastzit? Om die lijnen gemakkelijk en moeiteloos te verwijderen gebruik wattenstaafjes: door deze over de randen van de bevestigingspunten te vegen worden ze perfect schoongemaakt!

Advertisement

2. Op wastafels

2. Op wastafels

@melissametrano/TikTok

De kostbare staafjes komen ook van pas op wastafels of spoelbakken: in de keuken of badkamer komt het vaak voor dat korsten rond de onderkant van de kraan vervelende donkere vlekken achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn. Afvegen met een wattenstaafje zorgt ervoor dat de kranen er eindelijk weer als nieuw uitzien.

3. In de keuken

3. In de keuken

@melissametrano/TikTok

Wattenstaafjes zijn ook erg handig in de keuken: je kunt ze gebruiken om het koffiezetapparaat schoon te maken, zodat je alle plekken bereikt waar je gewoonlijk niet bij kan en alle stof en koffieresten verwijdert. Op dezelfde manier kun je alle kleine apparaten schoonmaken die je met moeite met je handen en sponzen van vuil en resten kunt ontdoen: de staafmixer, de messen van de hakmachines of klassieke blender, de sapcentrifuge. Wattenstaafjes zijn ook waardevolle bondgenoten om de opeenhoping van vuil van de rand van het fornuis te verwijderen. Kortom: je zou ook een bakje met wattenstaafjes in de keuken moeten bewaren!

4. Door het hele huis

4. Door het hele huis

@melissametrano/TikTok

Hoe vaak ben je bij het schoonmaken van vloeren niet het stof boven de plint vergeten? Hoe vaak dacht je er wel aan, maar kon je het niet goed verwijderen met de hulpmiddelen die je altijd gebruikt? Als je een wattenstaafje gebruikt zal het wit van de muren weer glanzen! In elk geval kan elke moeilijk bereikbare plaats waar zich stof ophoopt, gemakkelijk worden schoongemaakt met wattenstaafjes.

En als ze slecht voor het milieu lijken, bedenk dan dat er tegenwoordig ook biologisch afbreekbare en composteerbare zijn, zoals bamboe wattenstaafjes! Heb je ze al gebruikt? Weet je een andere alternatieve manier om ze te gebruiken?

Advertisement