Lange jurken in de kast? Hang ze perfect op door ze te vouwen met een kleerhanger

door Natasja

13 December 2022

Lange jurken in de kast? Hang ze perfect op door ze te vouwen met een kleerhanger
Advertisement

Het komt vaak voor dat jurken langer zijn dan de ruimte in de kledingkast.

En toch aarzelen we in de meeste gevallen niet om de jurk toch op te hangen en hem met het onderste deel in zichzelf gekruld naar beneden te laten vallen. Zo wordt het kledingstuk gekreukt en kan het gemakkelijker vuil worden of versleten raken. Terwijl in de kledingkast een rommeltje ontstaat.

Er is echter een oplossing voor dit probleem. Er is een manier om lange jurken perfect op te vouwen op de hanger, zodat ze onberispelijk hangen. Lees verder om te ontdekken hoe dat moet.

via @kyvolhometips/TikTok

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

Deze bijzondere manier van kleding vouwen laten zien in een video is @kyvolhometips, een gebruikster die erg populair is op TikTok voor het delen van handige tips voor organisatie in huis. Op de populaire sociale netwerksite liet de creator zien hoe je de truc in de praktijk brengt. Het is zeker gemakkelijker gedaan dan gezegd. Maar we zullen de zeer eenvoudige stappen kort samenvatten:

  • Leg de jurk op het bed en begin de buitenste flappen naar het midden te vouwen, zoals je normaal voor elk kledingstuk zou doen.
  • Stop dan het onderste deel in een hanger en vouw het terug op zichzelf vanaf de onderkant.

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

  • Breng tenslotte de hanger met het omgevouwen onderste deel dichter bij de bovenkant van de jurk en plaats de bandjes over de sleuven in de bovenkant van de hanger.

Voor een perfecte toepassing van de methode is het uiteraard noodzakelijk dat de hanger van metaal is en die specifieke structuur heeft, en dat de jurk zonder mouwen is (nog beter indien met bandjes). Het kan echter ook voor andere soorten kleding worden geperfectioneerd. Als er mouwen zijn, lang of kort, kun je toch een manier vinden om ze gemakkelijk aan de hanger te bevestigen. 

Als je in detail alle stappen van de procedure wilt volgen om ze te onthouden en eigen te maken, bekijk dan de video https://www.tiktok.com/@kyvolhometips/video/68927745698373337 direct op het profiel van de gebruikster. Je krijgt de gelegenheid om niet alleen meer over deze techniek te leren, maar ook een heleboel andere nuttige trucs te leren. 

Heb je al andere soortgelijke technieken geleerd?

Advertisement