Leer hoe je joggingpakken opvouwt met deze ingenieuze ruimtebesparende methode

door Natasja

17 December 2022

Leer hoe je joggingpakken opvouwt met deze ingenieuze ruimtebesparende methode
Advertisement

Meer ruimte in een koffer of een opgeruimde en beter georganiseerde kledingkast hebben is vaak een terugkerend probleem.

We proberen de kleren zo netjes en zorgvuldig mogelijk op te vouwen, om ze kleiner en functioneler te maken voor de ruimte die we hebben en om een paar centimeter te winnen waar we eventueel iets anders in kunnen stoppen. De technieken voor het vouwen van verschillende soorten kledingstukken zijn in dit opzicht werkelijk oneindig. Sommige zijn eenvoudiger en andere wat ingewikkelder.

Iedereen kan echter de techniek vinden die het beste bij zijn of haar behoeften past. Hier is er een om je te helpen de joggingpakken netjes en ruimtebesparend op te vouwen tot een kleine bundel.

via @kyvolhometips/TikTok

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

TikTok @kyvolhometips, bekende creator van tips en adviezen voor organisatie in huis, legt het ons uit in een video. De video in kwestie is snel maar duidelijk. Ze illustreert, kort, hoe een joggingspak bestaande uit broek en sweater met capuchon moet worden gevouwen door enkele stappen te volgen:

  • Leg de goed uitgespreide trui op een vlak en de broek verticaal in het midden van de trui.
  • Vouw de broek op kniehoogte zodat het onderste deel van de broek over het bovenste deel wordt gevouwen.
  • Op dit punt, waarbij je de broek aan de binnenkant houdt, vouw je de sweater door ook de twee buitenste flappen en de mouwen naar binnen te vouwen, zoals je normaal voor elke trui zou doen.
  • Je zou moeten eindigen met een sweater gevouwen over de broek, die ook gevouwen is, maar niet te zien is.
  • Alles wat je nog moet doen is het zorgvuldig opvouwen of oprollen van de trui vanaf de onderkant totdat alles in de capuchon past.
  • Wat je krijgt is een mooi vierkant bundeltje om op te bergen waar je maar wilt.

De techniek om de broek in de trui te vouwen en er een geheel van te maken is de techniek die door professionals in fabrieken en winkels wordt gebruikt om joggingpakken, pyjama's en allerlei outfits te vouwen. De capuchon die alles bij elkaar houdt is die extra slimme touch die altijd van pas komt als het gaat om het goed organiseren van ruimte.

Als je alle stappen nauwkeurig wilt volgen, kun je de video https://www.tiktok.com/@kyvolhometips/video/6898725976738401538 bekijken op het profiel van @kyvolhometips.

Kende je deze methode al?

Advertisement