Kerstversiering met wollen pompons: geweldige DIY ideeën voor het vieren van de feestdagen

door Natasja

22 December 2022

Kerstversiering met wollen pompons: geweldige DIY ideeën voor het vieren van de feestdagen
Advertisement

Slingers, kransen en versieringen om in de boom te hangen: er zijn zoveel decoraties waarmee je het huis graag vult tijdens de kerstperiode, en ze kunnen allemaal worden gemaakt van oneindig veel verschillende materialen, zelfs gerecycleerde. Als je bijvoorbeeld een paar knotten of restjes wol ongebruikt in een of andere zak hebt liggen, kun je er originele en kleurrijke kerstversieringen van maken in plaats van ze stof te laten vergaren.

Het gaat erom te leren hoe je wollen pompons maakt, en er zijn verschillende technieken - gemakkelijk online te vinden - om dit te doen. Als je eenmaal de juiste hebt gevonden, kun je oefenen met het maken van pompons van vele verschillende maten, zelfs die waarbij garen van verschillende kleuren wordt gemengd. En zie hieronder op hoeveel manieren je pompons kunt gebruiken als kerstversiering.

Advertisement

De krans om op de deur te hangen, maar niet alleen: ook deze kan worden gemaakt van zachte wollen pompons, misschien in groene en rode tinten die aan bladeren en bessen doen denken.

Advertisement

Met de helft van de cirkel rood en de andere helft wit, denk je meteen aan de kerstman. Maar dat zou zomaar de basis kunnen zijn voor een naar wens verder versierd werkje!

Wit, bruin, beige en meer: koele pasteltinten die doen denken aan de winter. Dit is ook een elegant idee voor een wollen pomponkrans.

Laat de staartjes van garen gewoon wat langer en pas ook de schikking aan, en een pompon verandert in een boompje!

Een bruine pompon met een rood vilten (of EVA-rubber) schijfje in het midden wordt een heel mooi rendier voor de kerstman, leuk voor slingers of om cadeauverpakkingen mee te versieren.

Advertisement

Met de kartonnen of polystyreen kegels van klassieke kerstcomposities kun je ook kleurrijke boompjes maken van wol en verrijkt met lichtjes op batterijen.

Een pompon wordt een hangende bal, en door er kwastjes (die kunnen van wol worden gemaakt, maar nog beter van katoen) en misschien kralen aan toe te voegen, worden het prachtige, originele en lichte versieringen.

Advertisement

Niet dat het maken van eenkleurige pompons saai is: ook dat worden heel veel schattige hangende balletjes.

Gebruik verschillende gekleurde draden samen en je zult zien hoe mooi de pompons eruit zullen zien!

Advertisement

Twee zachte, witte pompons, waarvan de ene kleiner is dan de andere, op elkaar gestapeld: in een handomdraai heb je een schattige sneeuwpop gemaakt!

Terwijl een enkele witte pompon, bekroond met een vilten kegel, een leuke kerstman zal zijn, klaar om te worden vergezeld door vele anderen.

Fijne feestdagen!

Advertisement