Langdurig geurende lakens: trucs om de geur ook tijdens het gebruik te behouden

door Natasja

07 Oktober 2022

Langdurig geurende lakens: trucs om de geur ook tijdens het gebruik te behouden
Advertisement

Gaan slapen in een bed dat niet alleen lekker ruikt, maar ook schoon en mooi opgemaakt is, is een verwennerij en helpt je de nacht beter te beginnen en rustiger te slapen. Maar hoe vaak vervaagt de lekkere geur van pas gewassen lakens al na een paar dagen? Hoe vaak haal je ze niet uit de kast om het bed te verschonen en merk je al dat de lekkere geur aan het verdwijnen is? Of is het je wel eens overkomen dat restvocht een onaangename geur achterlaat op de lakens?

Er bestaan verschillende methodes om de lakens langer lekker te laten ruiken, te beginnen met het gebruik van specifieke producten tijdens het wassen tot het maken van echte geparfumeerde sprays voor de lakens en de juiste droogmethode. Laten we samen alle trucs bekijken voor een langdurige geur!

Advertisement

1. Wassen met citroenzuur

1. Wassen met citroenzuur

Creativo

Een uitstekende zet om het beddengoed lang lekker te laten ruiken tijdens het wassen, zonder af te zien van natuurlijke middelen, is het vervangen van wasverzachter door citroenzuur. Je kunt gemakkelijk een DIY wasverzachter maken door 150 g citroenzuur op te lossen in een liter water. Je kunt de ontstane vloeistof parfumeren met een paar druppels van je favoriete etherische olie en tijdens het wassen 100 ml ervan toevoegen aan het bakje. Je zal echt een heerlijke geur ruiken!

Advertisement

2. Wassen met baking soda

2. Wassen met baking soda

Creativo

Een andere methode om de lakens tijdens het wassen te parfumeren is het zeer veelzijdige baking soda. Je kunt het mengen met vloeibare of vlokken Marseillezeep samen met een paar druppels essentiële olie en het gebruiken als een normaal wasmiddel. Zelfs in dit geval blijft de geur lang hangen!

3. Drogen

3. Drogen

Creativo

Om de lakens optimaal te drogen, hang ze zodra het wasprogramma klaar is op en voordat je ze opvouwt en weer in de kast legt, zorg ervoor dat ze perfect droog zijn om te voorkomen dat er onaangename geuren ontstaan. Vergeet ook niet dat drogen in de zon niet alleen tijd bespaart, maar ook de geur langer behoudt.

4. Geurzakjes voor kledingkasten

4. Geurzakjes voor kledingkasten

Creativo

Een andere onfeilbare methode om lakens langdurig te parfumeren is ze in de kast samen met geurzakjes te bewaren. Je kunt ze eenvoudig zelf maken met gedroogde lavendelbloemen of watjes gedrenkt in je favoriete essentiële olie. Je zult ruiken hoe lekker ze ruiken!

5. Geparfumeerde spray voor lakens

5. Geparfumeerde spray voor lakens

Creativo

Een geparfumeerde spray voor lakens maken is heel eenvoudig en je kunt hem zo vaak gebruiken als je wilt om de lakens ook tijdens het gebruik op te frissen. Je hebt een halve liter water nodig en een eetlepel biologische geparfumeerde zeep - je kunt ook vloeibare Marseillezeep gebruiken, verrijkt met essentiële olie naar keuze. Doe het mengsel in een spuitfles, meng goed en gebruik het om de lakens te besproeien. Lucht de kamer goed om het te laten opdrogn voordat je het bed opmaakt.

Dit zijn de eenvoudigste methoden om te slapen alsof je in een bloemenweide bent; welke heeft jouw voorkeur?

Advertisement