Doucheafvoer: je kunt het schoon en geurig maken met deze natuurlijke en DIY middelen

door Natasja

05 Oktober 2022

Doucheafvoer: je kunt het schoon en geurig maken met deze natuurlijke en DIY middelen
Advertisement

Een douche nemen is een moment van ontspanning dat je jezelf niet alleen om hygiënische redenen gunt, maar ook om je te ontdoen van het psychologische en emotionele stress die zich in de loop van de dag heeft opgehoopt: er gaat niets boven de warme straal en het stromende water om de slechte momenten weg te spoelen. Dit plezier dreigt echter vaak om te slaan in een adem in halenwedstrijd door de ongemakken die kunnen ontstaan zodra de douchecabine wordt geopend. Vochtigheid, stagnatie van water en onaangename geuren die uit de afvoer komen, kunnen je dwingen een wasknijper op je neus te zetten terwijl je onder de douche staat.

En als regelmatig schoonmaken volstaat om stagnatie en vocht tegen te gaan, zijn er vaak drastischer methoden nodig voor de afvoer. Laten we samen uitzoeken hoe je de afvoer op natuurlijke wijze kunt parfumeren. 

Advertisement

1. Azijn

1. Azijn

Creativo

Azijn komt je vaak te hulp bij het schoonmaken en dat is ook nu het geval: voeg een halve liter witte azijn toe aan een emmer kokend water en giet het in de afvoer. Laat het een paar uur zitten voordat je het gebruikt en je zult zien dat de onaangename geur verdwenen is!

Advertisement

2. Baking soda

2. Baking soda

Creativo

Baking soda is ook een van de meest veelzijdige schoonmaakmiddelen. Je kunt het gebruiken voor afvoeren door een glas baking soda op te lossen in kokend water en het in de afvoer te gieten of door twee eetlepels ervan in de afvoer te doen en er na een paar uur kokend water in te gieten. Nogmaals, laat het een paar uur zitten voordat je de afvoer gebruikt.

3. Grof zout

3. Grof zout

Creativo

Een zeer nuttig ingrediënt, niet alleen om te koken, maar ook om te helpen bij het schoonmaken, giet twee lepels in de afvoer en laat een nacht werken. Giet de volgende dag een emmer kokend water erbij en de onaangename geuren zullen verdwijnen.

4. Citroenzuur of citroen

4. Citroenzuur of citroen

Creativo

Als je nog nooit citroenzuur hebt gebruikt, is dit het moment om het aan je schoonmaakmiddelenkast toe te voegen. Citroenzuur is in feite uitstekend geschikt voor verschillende toepassingen in huis, waaronder ook voor de afvoer. Om het te gebruiken los 150 g op in 1 liter warm water en giet het in de afvoer. Laat het een paar uur inwerken.

5. Parfumeren

5. Parfumeren

Creativo

Als je niet alleen de onaangename geuren wilt verwijderen, maar ook de douche wilt parfumeren, kun je je toevlucht nemen tot aromatische kruiden: plaats een takje laurier, lavendel, rozemarijn, munt of eucalyptus bij de douchekop en zorg ervoor dat het niet nat wordt. De waterdamp zorgt ervoor dat de planten hun aangename geur afgeven en de hele kamer parfumeren. 

Vond je deze natuurlijke middelen handig? Welke heeft jouw voorkeur?

Advertisement