Kantoor aan huis: 10 geweldige ideeën voor een perfecte inrichting en organisatie

door Natasja

03 November 2022

Kantoor aan huis: 10 geweldige ideeën voor een perfecte inrichting en organisatie
Advertisement

Bij het plannen van een kantoor aan huis kunnen verschillende variabelen een rol spelen. Alles hangt natuurlijk af van het soort werk waarvoor het kantoor nodig is. Maar in het algemeen moet er worden gelet op het meest comfortabele en geschikte meubilair voor de ruimte, de opstelling en organisatie van werkhulpmiddelen, de voorziening van ruimte voor pc's, printers of andere digitale media, en nog veel meer.

Het kan een lange en inspannende klus zijn, maar als het met zorg en precisie gebeurt, zal het resultaat optimaal zijn. Op die manier kan het kantoor worden omgevormd van een gewone werkplek tot een comfortabele en aangename plek, waar zelfs werken ontspannend of leuk kan worden.

We tonen je hieronder enkele nuttige ideeën voor een stijlvolle en praktische inrichting, met volledige inachtneming van de persoonlijke smaak en de eisen van het werk.

Advertisement

Het sleutelwoord voor de inrichting van een kantoor is ongetwijfeld "organisatie". En voor een onberispelijke organisatie is het zeker het beste om je te omringen met meubels met veel laden, planken en vakken. Zo wordt het gemakkelijker om alles netjes te houden.

Advertisement

Wanneer je weinig ruimte hebt om te benutten, misschien op een zolder, is het zeker nuttig om lage meubels te gebruiken die de ruimte onder tafels en hoekbureaus benutten voor laden en planken.

Ook voor krappe ruimtes kunnen bureaus met een aparte plank een geweldige oplossing zijn, een slimme troefkaart die ook voor andere soorten omgevingen wordt gebruikt.

En ook hier, om een kantoor te creëren in een kleine, misschien vierkante, kamer, kan een winnend idee zijn om een zeer comfortabel bureau te gebruiken in de vorm van een hoefijzer, dat drie van de muren in beslag neemt. Terwijl de resterende muur kan worden benut door het plaatsen van een hoge stellingkast, bij voorkeur met vierkante planken, waar documenten en werkhulpmiddelen kunnen worden opgeborgen. Zo wordt alle ruimte optimaal benut.

Van een hoefijzervormig bureau kun je dan, naast het grote werkvlak, de hele onderkant, die zeker ruimer is dan onder een klein bureau, benutten voor extra planken en laden.

Advertisement

Een nuttig en veel gebruikt voorwerp op kantoor is het bekende prikbord, dat van kurk of andere materialen kan zijn gemaakt. Het is een creatieve en zeer nuttige steun waar je alles wat je moet onthouden of bewaren kunt vastpinnen. En ook visueel geeft het de kamer een echt origineel tintje.

Een kast, vooral met vierkante planken, kan op vele manieren worden gebruikt. Tot de populairste zijn het gebruik van dozen ter grootte van de plank, die enigszins als laden werken, en de verdeling van materiaal in kleurvolgorde. Alle soorten boeken, documenten en organizers op kleur verdelen is een goed idee om de spullen netjes te houden en de kamer aantrekkelijker te maken.

Advertisement

Een andere creatieve en veelgevraagde oplossing wordt gevormd door verticale verborgen laden, waarvan het gebruik ook in andere contexten, al dan niet huishoudelijk, terrein wint. Als je ruimte wilt winnen, is dit zeker een idee om uit te werken en in praktijk te brengen.

Voor creatieve kantoren, waar kaarten, stoffen, kleuren en allerlei andere materialen worden gebruikt, is kleurvolgorde in combinatie met het gebruik van geschikte organizers altijd de winnende keuze.

Advertisement

En tenslotte is een typische maar nooit banale suggestie het gebruik van naamplaatjes en teksten om elk type werkhulpmiddel, document of materiaal te organiseren. Dit kan ook creatief gebeuren, zonder dat de opschriften de stijl en esthetiek van je kantoor in gevaar brengen.

Er bestaan nog veel meer tips. Maar we denken dat je door deze en je persoonlijke smaak te volgen, op duizend andere originele ideeën zult komen die bij je passen.

Advertisement