10 ideeën om van dennenappels geweldige decoraties te maken

door Natasja

06 Oktober 2022

10 ideeën om van dennenappels geweldige decoraties te maken
Advertisement

Wie dennen, sparren en andere bomen heeft die dennenappels produceren, weet dat het schoonmaken ervan altijd veel werk is, maar ze zijn ook waardevol. In feite blijken ze een super veelzijdig - en gratis! - materiaal te zijn om een groot aantal fantasierijke, kleurrijke en leuke knutselwerkjes te maken waarmee je je huis en zelfs je tuin kunt versieren.

Ze kunnen worden beschilderd, in delen worden opgesplitst (die houten "bloemblaadjes" waaruit ze bestaan), gecombineerd met andere creatieve materialen en er zo uitzien als kleurrijke bloemen, schattige diertjes en nog veel meer. Je hoeft alleen maar het juiste idee te hebben en vervolgens kun je in tuinen of parken dennenappels verzamelen om een paar creatieve uren door te brengen.

Bereid ze goed voor, was ze zorgvuldig en laat je fantasie de vrije loop. Hieronder volgen enkele ideeën om inspiratie uit te halen.

Advertisement

Een bloemenkrans, het soort dat niet het risico loopt te verwelken en te bederven: met dennenappels heb je vrijwel voor altijd felgekleurde bloemen.

Advertisement

En hetzelfde geldt voor die keren dat bloemen van dennenappels worden gebruikt om een schilderijtje te versieren om in huis op te hangen, of misschien zelfs om cadeau te geven.

Je kunt de schilderijtjes maken door ze in te lijsten met dezelfde lijsten die je voor afbeeldingen zou gebruiken, of door de bloemen van dennenappels rechtstreeks op een soort houten plank te plakken.

Je zou ook achtergrondvormen kunnen tekenen onder de samenstelling van verhoogde dennenappels om de kleuren en vormen te benadrukken.

Wist je dat een omgekeerde dennenappel die geel - alleen op de punten - geschilderd is, op een ananas lijkt?

Advertisement

De iets smallere en langere exemplaren daarentegen kunnen doen denken aan de bloemtrossen van bepaalde planten, en ook daar is ruimte om je uit te leven met kleuren en ze dan misschien op groene stokjes te monteren en in een vaas te zetten. Hier zijn enkele bloemen die je nooit in water zult zien bederven!

En om de compositie van bloemen van dennenappels nog mooier te maken, kun je ook groene, zelfs kunstbladeren, zoals die van de eucalyptus, in de vaas plaatsen.

Advertisement

Als je de vogels in de tuin, of de vogels die op doorreis zijn, blij wilt maken, kun je een dennenappel bedekken met de zaden waar ze dol op zijn!

Of je zou de dennenappel kunnen gebruiken om een soort vogel te vormen, en daarmee naar wens je huis te versieren, ook met Kerstmis.

Advertisement

Een ander onweerstaanbaar diertje om te maken met een dennenappel: een egel!

Hoe zou jij dennenappels willen gebruiken voor creatieve knutselwerkjes?

Advertisement