11 betoverende hangende decoraties om in de tuin of op het balkon te hangen

door Natasja

11 Oktober 2022

11 betoverende hangende decoraties om in de tuin of op het balkon te hangen
Advertisement

Op het balkon, onder de veranda, in de tuin: een hangende decoratie die zachtjes zweeft in de wind is altijd een leuk en betoverend idee om de buitenruimtes te verfraaien.

Dit kunnen plantenbakken zijn, misschien zelfs met zeer suggestieve vormen of gemaakt van fantasierijke gerecyclede voorwerpen, maar ook geheel andere decoraties, van lantaarns tot oude en onbruikbare voorwerpen die op creatieve wijze zijn omgetoverd tot te bewonderen stukken met een geheel nieuwe uitstraling. Bekijk er hieronder enkele om het creatieve idee te vinden waarmee je de tuin of het balkon een origineel tintje kunt geven.

Elke glazen fles, ongeacht vorm, grootte en kleur, kan een eenvoudige plantenbak worden die met een touwtje wordt opgehangen. Ze zijn prachtig gevuld met slechts een paar wilde bloemen, maar je kunt je op duizend manieren uitleven.

Advertisement

Je kunt ook kaarsen, bloemen, elektrische lampen, enz. in glazen potten plaatsen. Maar ook gekleurde kiezelstenen of, nog beter, door de zee geërodeerde stukjes glas: dat zijn fantastische zonnevangers.

Tot de decoraties die het best reageren op de wind behoren dromenvangers, waarvan de staarten bij elk zuchtje lucht zweven. Ze kunnen worden gemaakt van vele voorwerpen, ook van gerecyclede, zoals repen stof of linten.

Voor hanglantaarns kun je gemakkelijk blikken gebruiken, geperforeerd met je favoriete ontwerp. Gewoon waxinelichtjes, lichtsnoeren of kaarsen op batterijen plaatsen en klaar ben je.

We hebben het vaak over het recyclen van glazen potten, maar ook de deksels kunnen nuttige materialen worden voor creatieve knutsels... Zelfs voor het ophangen van decoraties.

Advertisement

Windklokken? Oud bestek geeft leven aan zeer originele windklokken, te verfraaien misschien met nepedelstenen, kralen en linten!

Een oude lijst die je niet meer gebruikt kun je in de tuin plaatsen. Ze kunnen worden gebruikt als plantenbak, op de grond geplaatst of opgehangen aan takken of dakbalken.

Advertisement

Iedereen bewondert een mooi ontworpen hangende bloemenmand, maar je ziet bijna nooit schilderachtige composities die lijken op kwallen!

En ook als je geen moeite wilt doen om geschikte bloemen voor hanging baskets te vinden, zijn er altijd planten die er zo al geweldig uitzien, zoals varens.

Advertisement

De blikken zijn ook geweldig als hangpotten, nadat je ze hebt gevuld met vetplanten misschien!

Een oude kroonluchter, waar in plaats van lampjes theekopjes en schoteltjes zijn geplaatst: zou het niet geweldig zijn om die ineens in de tuin aan te treffen?

Welke voorwerpen zou jij willen gebruiken als hangende tuindecoraties?

Advertisement