9 fantastische voorstellen om de tuin te verfraaien door plastic kratten te hergebruiken

door Natasja

23 Juli 2022

9 fantastische voorstellen om de tuin te verfraaien door plastic kratten te hergebruiken
Advertisement

Plastic kratten, die worden gebruikt om allerlei dingen te vervoeren, zoals fruit of melk, kunnen voor veel meer dingen worden hergebruikt. Ze zijn een van die onverwachte, schijnbaar nutteloze voorwerpen die in plaats daarvan op een creatieve manier op een verbazingwekkende manier kunnen worden gerecycled.

Ze zijn ruim, kleurrijk en stevig. Dat maakt ze ongelooflijk veelzijdig voor het inrichten en decoreren van tal van verschillende omgevingen, in de eerste plaats de tuin. Wil je enkele ideeën ontdekken om de tuin spectaculair te maken terwijl je weinig geld uitgeeft? Bekijk hieronder de ideeën die wij voor je hebben verzameld.

Advertisement

De eerste en misschien wel meest voor de hand liggende manier om plastic kratten te gebruiken is om er bloemen in te planten. Door ze in rijen te zetten, kun je heel eenvoudige maar schilderachtige bloemperken creëren. En dat is slechts een van de vele manieren om ze te rangschikken om de omgeving mooier en verzorgder te maken.

Advertisement

Door andere eenvoudige houten of metalen constructies te gebruiken, bijvoorbeeld, kun je de kratten die plantenbakken zijn geworden loodrecht op de grond plaatsen om een soort verticale tuin te creëren.

En voor een nog ongebruikelijker constructie kunnen de kratten worden gestapeld om een kleine bloementoren te vormen, waaruit het groen naar buiten kan komen.

Met een vleugje creativiteit en welk materiaal je maar wilt, kun je met plastic kratten verschillende soorten zittingen creëren. Mooie krukjes met een houten oppervlak zijn ideaal om de tuin te verfraaien of om de locatie van een evenement op een originele manier in te richten.

Door een houten of van ander materieel blad aan een krat toe te voegen, kun je er ook een tafeltje van maken waarop je je aperitieven of koffie kunt zetten om in gezelschap te drinken.

Advertisement

Door de kisten eenvoudigweg op elkaar te stapelen, eventueel in kleuren die bij elkaar of bij de tuin passen, heb je opbergkastjes of plantenhouders, afhankelijk van wat je ermee wilt doen of hoe je besloten hebt de tuin in te richten.

Je kunt vervolgens denken aan het aanleggen van een kleine moestuin met de kisten. Door ze in gelijke rijen te rangschikken, krijg je vele rechthoeken waarin je verschillende aromatische planten en groenten kunt kweken. En de indeling zal typisch zijn voor een moestuin, mooi om naar te kijken in de tuin en nuttig voor wat het je brengt.

Advertisement

Een mooie ladekast van hout en gekleurde plastic lades is het ideale compromis tussen schoonheid en gemak. Je zou het in de tuin kunnen houden om wat je maar wilt op te bergen. En het kan ook de dubbele functie van tafel en ladekast vervullen.

Een laatste idee, niet betreft de originaliteit, zou kunnen zijn om lampen en kroonluchters te maken van plastic kratten. Lampen en kleuren samen geven de tuin die levendige en vrolijke toets die altijd mooi is.

Wat vind je ervan? Zou je overwegen om een aantal van deze ideeën na te maken?

Advertisement