Creatieve natuur: 11 ideeën om de tuin te versieren met boomstammen

door Natasja

23 Mei 2023

Creatieve natuur: 11 ideeën om de tuin te versieren met boomstammen
Advertisement

Weinig materialen zijn zo veelzijdig als hout bij het inrichten van onze huizen, zowel binnen als buiten. Ook in de tuin komt hout van pas voor tal van creaties: het kan het materiaal bij uitstek zijn voor architecturale constructies, allerlei soorten overkappingen en diverse soorten meubels. Maar op een nog eenvoudigere en vooral creatieve manier kunnen we ons uitleven in het maken van leuke en fantasierijke, of gewoon mooie en decoratieve voorwerpen, met behulp van stammen en grote takken van een of andere gesnoeide plant.

Zo hebben we de mogelijkheid om plantenbakken, vloeren, kunstwerken en meer te maken: bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Zou het niet leuk zijn om figuren, zoals kabouters, gemaakt van boomstammen in de tuin te laten opduiken?

Advertisement

Gewoonlijk maak je van houten ladders plantenbakken. Maar je kunt ook een laddervormige plantenbak maken met behulp van boomstammen!

Dezelfde filosofie, maar deze keer worden de takken gebruikt om een stoel-plantenbak te maken. Het mooie is dat het elke grootte en vorm kan hebben die we willen!

Wat ooit puntige spades waren, verkregen uit rechte stammen, kunnen in plaats daarvan kleurpotloden worden voor een creatieve palissade of voor het fantasierijk versieren van andere plekken in de tuin.

Driepoten van boomstammen voor bloemschalen, eenvoudig maar mooi.

Advertisement

De tijdloze klassieker: de lange stam, uitgehold en gebruikt als plantenbak te midden van groen, maar ook op verharde terreinen.

Ze zijn prachtig op kleine ruimtes, zoals een vensterbank, in plaats van traditionele potten.

Advertisement

Stammen kunnen ook worden verwerkt tot grote houten schijven, die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om opritten op een natuurlijke manier te bestraten, of ook voor prachtige Japanse stapstenen.

Maar er is geen gebrek aan ideeën voor het gebruik van schijven van boomstammen in kunstwerken, ook voor de tuin.

Advertisement

Zou het niet geweldig zijn om een houtblok als lamp te gebruiken, waarbij het licht uit daartoe bestemde spleten komt?

En als de boomstam waarmee je werkt eigenlijk de stronk van een gevelde boom is, kun je er bijvoorbeeld een feeënhuisje van maken.

Welk idee vind jij het leukst om je tuin te versieren met boomstammen?

Advertisement