5 gemakkelijke en nuttige trucs om de kleine ergernissen bij het huishouden te verhelpen

door Natasja

20 November 2022

5 gemakkelijke en nuttige trucs om de kleine ergernissen bij het huishouden te verhelpen
Advertisement

Tijd in huis doorbrengen, ook verschillende huishoudelijke taken uitvoeren, maakt deel uit van ieders leven, en zo word je vaak geconfronteerd met een hele reeks kleine ergernissen, die op zich niet zo erg zijn, maar die dan ineens de tolerantiedrempel overschrijden. Voordat je een kleine taak of tegenslag ondraaglijk vindt, is het beter jezelf een op maat oplossing te bieden.

Er zijn veel kleine trucs die van pas komen in het dagelijks leven, en hier zijn enkele van de meest voorkomende, die, als je ze nog niet kent, zeer nuttig kunnen blijken!

calpolyarc/Reddit

calpolyarc/Reddit

Met een beetje tape, ook ducttape of schilderstape, en wat papier (welk weg te gooien papier je ook in huis had) kun je een soort DIY opvanger maken waarop je al het stof kunt laten vallen dat ontstaat telkens wanneer je gaten in de muur boort. Veel minder op te ruimen achteraf, vooral als er zich meubels of tapijten onder bevonden!

Advertisement
WarningImBroken/Reddit

WarningImBroken/Reddit

Voordat je alle hoop opgeeft en je overgeeft aan een rommelige garderobe, probeer extra ruimte te vinden met een paar handige trucs waarmee je verschillende artikelen op dezelfde plaats kunt stoppen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van kettingen (misschien van plastic, als ze maar stevig zijn) om verschillende hangers aan elkaar vast te maken en te plaatsen onder één die aan de stok haakt.

Heb je genoeg van het lawaai van de wasmachine of wasdroger wanneer deze, terwijl hij draait, vooral tijdens het centrifugeren, sterk trilt en tegen de muur of andere meubels die ernaast staan bonkt? Je kunt het "dempen" met een eenvoudige truc: plaats een stuk flexibeam, zoals die waarmee je in een zwembad speelt, als vulstuk. Het dempt geluiden effectief!

RedSkeleton015/Reddit

RedSkeleton015/Reddit

Ook de sponzen waarmee je afwast moeten, net als doeken en verschillende dweilen, van tijd tot tijd goed gewassen en ontsmet worden. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze langer meegaan, waardoor de kosten en de vervuiling afnemen, maar is ook essentieel voor een betere hygiëne in huis, aangezien ze bij elk gebruik vol zitten met vuil en bacteriën die een eenvoudige schoonmaakbeurt met water en zeep niet kan verwijderen. Om de taak gemakkelijker te maken, is er een methode om deze accessoires goed te wassen: ze in de vaatwasser te stoppen met de rest van de lading. Geen gedoe en optimaal resultaat.

MBThree/Reddit

MBThree/Reddit

Er zijn lichte, constante geluiden die voor sommigen deel uitmaken van de symfonie van een huis naarmate de jaren verstrijken, voor anderen zijn ze even vervelend als een geluid dat zich subtiel in de hersenen boort. Eén daarvan is het piepen van deuren en ramen. Het is gemakkelijk op te lossen door speciale smeermiddelen te gebruiken. Maar als je die toevallig niet bij de hand hebt, is een DIY methode die van pas kan komen een stuk zeep over de scharnieren wrijven. Hoewel je vroeg of laat toch je toevlucht zult moeten nemen tot olie, is het een prima "noodmaatregel" om te proberen.

Wat zijn de eenvoudige trucs waar je niet zonder kunt?

Advertisement