Verwijder toiletvlekken met producten die 's nachts werken

door Natasja

20 December 2022

Verwijder toiletvlekken met producten die 's nachts werken
Advertisement

Ondanks alle zorg wordt het toilet altijd op veel verschillende plekken vuil, en hoewel je sommige plekken gemakkelijk kunt bereiken tijdens de routine schoonmaakbeurt, zijn andere plekken erg moeilijk schoon te maken. Naast het vuil dat wordt veroorzaakt door het normale gebruik van het toilet in kwestie, wordt het nog verergerd door de het bijna onvermijdelijke ontstaan van kalk, zodat je een vieze bodem krijgt en een cirkel die rond het hele toilet loopt waar het waterniveau gewoonlijk stopt.

Maar om het toilet schoon te maken en schoon te houden, kun je een paar DIY middelen gebruiken die voor je werken, of bijna: het gaat erom 's avonds wat producten in het toilet te gieten en die 's nachts te laten werken, om de volgende dag een veel betere situatie aan te treffen.

Advertisement
Inc0gnitoburrito/Reddit, Creativo

Inc0gnitoburrito/Reddit, Creativo

We weten allemaal dat een beetje puur bleekmiddel 's avonds in het toilet gieten en het tot de volgende ochtend laten inwerken, een grote hulp is en dat je dan vaak weinig of niets hoeft te doen om de resten te verwijderen, maar het is niet bepaald een milieuvriendelijk middel. Dus hier zijn een paar alternatieven met veel minder ecologische impact.

  • Witte azijn. Giet wat op het toilet, en spuit een beetje op hardnekkige vlekken, schrob met een borstel met harde haren en spuit dan opnieuw. De volgende ochtend zal het residu gemakkelijker te verwijderen zijn.
  • Delicaat (chloorvrij) bleekmiddel: je kunt dit gebruiken zoals normaal bleekmiddel, hoewel je het misschien meerdere nachten achter elkaar erin en erop moet gieten om het gewenste resultaat te krijgen.
  • Citroenzuur: 200 gram oplossen in een liter water, goed schudden in een spuitfles en gebruiken als toiletontvetter. Doe hetzelfde als met witte azijn, dus je kunt ook wat van de vloeistof in het toilet gieten als je dat wilt. Het is het aangenaamst ruikende middel.
  • Baking soda, waterstofperoxide en tea tree olie: maak een pasta van baking soda en waterstofperoxide zodat het gemakkelijk uit te smeren is, en giet er voor het aanbrengen ook 10 druppels tea tree olie bij. Wrijf de te behandelen zones in, voeg meer product toe en laat het een nacht inwerken. Het is een methode die zowel desinfecteert als een aangename geur verspreidt.

Het is de moeite waard om jezelf te helpen met deze goedkope ingrediënten, vind je ook niet?

Advertisement