7 huishoudelijke trucs voor het omgaan met kleine dagelijkse ongemakken

door Natasja

01 December 2022

7 huishoudelijke trucs voor het omgaan met kleine dagelijkse ongemakken
Advertisement

Tegenslagen zijn een dagelijks verschijnsel waar we allemaal mee te maken krijgen, en veel daarvan gebeuren thuis. Vervelende vlekken, voorwerpen die niet werken zoals het hoort en tijd en geduld verspillen, waardoor je ze misschien moet vervangen door nieuwe. Hierdoor gaat energie, geld en sereniteit verloren, terwijl je in plaats daarvan alles met wat meer rust en voorbereiding zou kunnen aanpakken, gewoon door de juiste trucs te kennen die je in verschillende gevallen kunt toepassen.

Hieronder hebben we enkele van de meest populaire trucs opgesomd, die het proberen waard zijn om uit te vinden of ze voor jou ook handig kunnen zijn.

Advertisement
JojoBaKi/Reddit

JojoBaKi/Reddit

Een elastiekje onder het pompje van vloeibare zeep voorkomt dat er telkens te veel wordt verbruikt: minder verspilling en wat geld bespaard.

Advertisement
Fuquois/Reddit

Fuquois/Reddit

Als je verpakt gesneden brood koopt, maar ook als je het zelf bereidt, en je wilt het in plastic zakken bewaren, kun je het wat langer laten meegaan door wat absorberend papier in de zak te stoppen. Een goed alternatief zijn katoenen broodzakken.

04chri2t0ph3r/Reddit

04chri2t0ph3r/Reddit

Twee trucs om thuis een bezem te gebruiken en beter schoon te maken: als hij oud wordt en de haren aan de uiteinden beschadigd raken, in plaats van hem weg te gooien, knip de uiteinden met een schaar gelijk. Hij wordt weer zo goed als nieuw!

En om haar of dierenhaar gemakkelijker van de vloer op te rapen, doe je een strook plakband aan één kant, met de plakkende kant naar buiten, dan blijft het allemaal plakken.

GangBruh/Reddit

GangBruh/Reddit

We weten allemaal dat melk kan worden ingevroren, en dat is handig als je een voorraad aanlegt. Maar wie heeft eraan gedacht het te gebruiken voor ijsblokjes om drankjes te verfrissen? Het zou perfect zijn voor heel veel lekkere drankjes waaraan het een unieke smaak geeft als het smelt.

gkidd/Reddit

gkidd/Reddit

Als je kauwgom op je kleren krijgt, maak het dan hard door er ijs op te leggen: het moet zo hard mogelijk worden, en dan kun je het veel gemakkelijker verwijderen met behulp van een mes.

Advertisement
I_Love_Flashlights/Reddit

I_Love_Flashlights/Reddit

Olievlekken op kleding: dit is echt vervelend, maar sommige methoden om ze te verwijderen blijven populair. Als je afwasmiddel wilt gebruiken, is het meestal raadzaam wat op de vlek te wrijven, eventueel met behulp van een tandenborstel, en dan te wachten tot de vlek volledig aan de lucht is gedroogd voordat je het kledingstuk in de wasmachine stopt. Veel mensen vinden het ook prettig om haarshampoo te gebruiken op olievlekken!

Advertisement