Schep op een creatieve manier orde in huis met kartonnen dozen in alle maten

door Natasja

27 November 2021

Schep op een creatieve manier orde in huis met kartonnen dozen in alle maten
Advertisement

Hoe vaak ontvangen we wel niet online gekochte artikelen verpakt in kartonnen dozen en verpakkingen in alle maten en vormen? Het is zeker een van de materialen die het vaakst worden weggegooid, ook al kunnen ze op veel verschillende manieren zeer nuttig zijn.

Met een beetje fantasie kun je de verschillende afmetingen van kartonnen verpakkingen gebruiken of aanpassen om houders te worden waarmee orde geschept kan worden in huis, werkelijk in alle kamers of bijna. Bekijk de onderstaande ideeën en je zult waarschijnlijk veel minder dozen weg gaan gooien!

Advertisement

In plaats van wankel gebalanceerde stapels t-shirts of ondergoed, kun  je ze beter in lange, smalle, open dozen doen die je gemakkelijk uit de rekken of lades kunt trekken om snel het kledingstuk te vinden dat je nodig hebt.

Advertisement

Voor t-shirts in de kledingkast, maar ook voor theedoeken in een lade of op een kastplank, is een doos waarvan de hoek is uitgesneden een zeer handige en kostenloze oplossing.

Voor de kledingkast in de kinderkamer is het leuk, maar vooral efficiënt, om de verschillende dozen met de verschillende soorten kleding te labelen met alleen gestileerde symbolen.

Als het daarentegen nodig is de kledingkast van het hele gezin op te ruimen, misschien voor alles wat voor de seizoenswisseling wordt opgeborgen, dan is het het beste de inhoud van elke doos duidelijk te vermelden.

Stevige kartonnen dozen kunnen omgetoverd worden tot manden voor de inrichting door ze te versieren met kleurrijke stoffen: gewoon uitknippen en vastlijmen, daarboij kreukels vermijden, en klaar is Kees.

Advertisement

Door de bovenrand een beetje schuin te maken, kun je houders voor allerlei accessoires maken, waarin alle voorwerpen duidelijk zichtbaar zijn. En ook deze kunnen natuurlijk worden versierd: niet alleen met stof, maar misschien ook met inpakpapier in een patroon dat je mooi vindt, of zelfs met zelfklevend papier (zoals bepaalde behangsoorten of decoratiefolie).

apieceofrainbow.com

apieceofrainbow.com

Een goedkoop schoenenrek dat in een half uur gemaakt kan worden.

Advertisement

Voor het opruimen van kinderboeken, maar ook op sommige planken in het kantoor aan huis, is een documenthouder gemaakt van een kartonnen doos erg handig.

Voor blikken voedsel kan een kartonnen doos worden gebruikt om een soort dispenser te maken die handig is om orde in de keuken te scheppen.

Advertisement
debduzscrappin.blogspot.com

debduzscrappin.blogspot.com

Heb je een ladekast nodig voor het opbergen van prenten of doeken en tekeningen? Je kunt er een maken van pizzadozen!

En ook verpakkingen van ontbijtgranen kunnen de planken worden van een soort DIY kastje.

Heb je wel eens soortgelijke houders met karton gemaakt?

Advertisement