Smartphone traag? Door deze 5 trucs is hij weer net zo snel als toen je hem kocht

door Skip

16 Augustus 2022

Smartphone traag? Door deze 5 trucs is hij weer net zo snel als toen je hem kocht
Advertisement

Na verloop van tijd kan je smartphone wat van zijn slagkracht kwijtraken en kan hij steeds langzamer worden. Belangrijk is om hier altijd goed voor te zorgen wanneer je niet wilt dat de prestaties te wensen overlaat. Hem eens per week opstarten, applicaties updaten, zo nu en dan het cache legen of applicaties verwijderen die teveel gehuegen vreten is misschien niet genoeg.

Er zijn echter een paar trucs waarmee je smartophone kan blijven presteren en dat hij snel blijft, net als toen je hem pas had gekocht. 

Advertisement

Smartphone opnieuw opstarten

Smartphone opnieuw opstarten

Pexels

Een van de simpelste manieren om de prestaties te verbeteren van je smartphone is om hem minstens drie keer per week opnieuw op te starten. Het ram-geheugen (geheugen voor tijdelijk gebruik) raakt steeds voller hoe langer je de telefoon gebruikt. De makkelijkste manier om deze geheugenopslag te legen zodat je je telefoon weer optimaal kan gebruiken is door je telefoon meerdere malen per week op te starten. Deze handeling kan je vereenvoudigen door automatisch opstarten op vaste tijdstippen in te stellen.

Advertisement

Het Ambient Display uitschakelen

Het Ambient Display uitschakelen

Pexels

Het Ambient Display is een aanpassing die in Android is verschenen. Iedereen is het wel eens gebeurd dat je display werd geactiveerd zonder het aan te raken. Dit betekent ruwweg omgevingsweergave. Deze functie zorgt ervoor dat het display oplicht wanneer je dit aanraakt of wanneer er een notificatie binnenkomt. Hoewel dit hartstikke handig is, snoept dit meer van je batterij af dan welke andere app ook. Op den duur kan je smartphone hier mogelijk echt last van gaan krijgen. Ga naar de instellingen om deze functie uit te zetten.

Het geheugen meerdere malen per dag legen

Waneer applicaties worden gebruikt kunnen er nog restanten data achterblijven in het geheugen van de smartphone, ook wanneer deze applicaties gesloten zijn. Het verdient daarom de aanbeveling elke keer wanneer je daar de gelegenheid toe hebt, het geheugen van het systeem te legen. Hierdoor zal je telefoon meteen een stuk sneller zijn. 

Niet te veel updaten of te weinig

Niet te veel updaten of te weinig

Wanneer je je applicaties wil gaan updaten moet je altijd heel goed opletten. De nieuwste versie van een applicatie downloaden komt je smartphone niet altijd ten goede. Het kan gebeuren dat als je een oude smartphone hebt, dat de nieuwste updates hem trager maken. Een telefoon zonder updates daarentegen kan je gebruiken, zij het dan wel zonder de laatste functies.

Bovendien is het altijd beter om te kiezen voor de lichtere versie wanneer je besluit een applicatie te downloaden (bijvoorbeeld Facebook Lite in plaats van Facebook).

Alleen applicaties updaten wanneer er WiFi verbinding is

Alleen applicaties updaten wanneer er WiFi verbinding is

pixabay

Dagelijks komen er updates van applicaties uit maar wanneer je deze gaat bijwerken kan je maar beter niet je data verbruiken en even checken of je met een wifi-netwerk verbinding hebt. Vaak hebben applicaties een veel te grote omvang en verbruiken ze heel snel data, waardoor je telefoon er alleen maar trager op wordt.

Welke dingen doe jij allemaal om de prestaties van je smartphone te verhogen?

Advertisement