8 eenvoudige fotografietrucs voor echt unieke foto's

door Natasja

07 Juni 2023

8 eenvoudige fotografietrucs voor echt unieke foto's
Advertisement

Tegenwoordig is het gemakkelijk om foto's te maken: op elk moment van de dag kunnen we onze smartphone pakken en een grappige uitdrukking, een grappig tafereel of een teder moment vastleggen. Technologie stelt ons ook in staat om het resultaat van je werk onmiddellijk te zien, zonder te hoeven wachten om het rolletje af te maken en te laten ontwikkelen, maar gewoon om ze op het scherm weer te geven. Het resultaat is echter niet altijd wat we gehoopt hadden: een onscherpe of gedecentreerde foto, een onvolmaakte weergave die iets speciaals verandert in een banale herinnering zonder diepte.

Op deze momenten rijst de vraag: hoe maken sommige mensen zulke spectaculaire en unieke foto's, ook al zijn ze geen professionals? Er zijn een aantal eenvoudige trucs die ons helpen om prachtige foto's te maken zonder al te veel moeite en zonder gebruik te maken van uitgebreide en dure camera's, maar gewoon door onze smartphones te gebruiken.

We onthullen hieronder 8 eenvoudige fotografietrucs die ervoor zorgen dat jouw foto's echt uniek zijn.

Advertisement

1. De wereld vanuit een patrijspoort

Je hebt alleen een metalen afdruipbakje nodig voor een indrukwekkende foto. Alsof je naar de wereld kijkt door een patrijspoort die uit het water tevoorschijn komt.

Advertisement

2. Ondersteboven

2. Ondersteboven

@Demas Rusli/YouTube

Voor perfecte foto's van weerspiegelingen gebruik je je telefoon ondersteboven over een reflecterend oppervlak, de foto zal symmetrischer zijn.

3. Van de pagina's van een boek

Een heel gemakkelijke truc voor een unieke foto is om de smartphone achter de pagina van een boek te leggen; je kunt ook een open boek op een plat oppervlak leggen en de middelste pagina's omvouwen tot een tunnel waarin je de smartphone plaatst.

4. Door een fles

Een eenvoudige plastic fles voor de lens helpt om de opname origineler te maken.

5. Een kwestie van perspectief

Om leuke optische illusies te maken, plaats je de verschillende onderwerpen gewoon in het juiste perspectief.

Advertisement

6. Opvallende close-ups

Een gat in het zand, een bloempot bedekt met aarde, een glazen pot: er zijn veel dingen waarachter je je kunt verstoppen voor verrassende close-ups.

7. Sprookjesachtige foto's

Voeg prachtige details toe aan je foto's door gebruik te maken van de voorwerpen die het landschap biedt.

Advertisement

8. Licht en schaduw

Met een vergiet, een kanten sluier of een stof met gaatjesweefsel kun je interessante licht- en schaduwspellen creëren.

Ken je deze trucjes al? Welke gebruik jij voor je foto's?

Advertisement