Gebruik glazen potten opnieuw! Geef ze een plek in huis, laat je inspireren door deze 10 ideeën

door Skip

22 Augustus 2022

Gebruik glazen potten opnieuw! Geef ze een plek in huis, laat je inspireren door deze 10 ideeën
Advertisement

Hoe vaak kopen we in de supermarkt glazen potten en hoeveel gooien we er wel niet weg elke dag! Jampotten, bewaarbonen, pindakaas, chocopasta, sauzen. Er worden veel producten in glazen potten verkocht. Ze zijn rond, ovaal, hexagonaal of hebben andere ongebruikelijke vormen... vaak bewaren we ze zodat we er onze huisgemaakte jam of conserven in kunnen bewaren. Wie weet hoe vaak we onszelf hebben afgevraagd hoe we die potten ook nog op een andere manier zouden kunnen hergebruiken zodat ze weer een nieuw leven krijgen met een andere taak. Zo door glazen potten opnieuw te gebruiken kunnen we een beetje lief zijn voor het milieu en maken ze ons huis er mooier of functioneler op.

Bekijk deze schitterende ideeën eens en dan zal je straks zien dat je alle lege potten zult bewaren!

Advertisement

Glazen potten als kaars

Potten gevuld met kaarsvet, getooid met linten en versieringen kunnen practige kaarsen worden.

Advertisement

Potten in de badkamer

Potten kunnen megagoed van pas komen in de badkamer. Waar laten we toch make-up potloden, scheerattributen, haarelastieken, wattenschijfjes, wattenbolletjes en alle duizend andere kleine gebruiksartikelen die in onze badkamer een plek hebben? Een paar glazen potten op een legplank of aan een wandplak vastgemaakt scheelt je een hoop wanorde!

Glazen potten in de keuken

Ze zijn niet alleen goed voor conserven zoals we al eerder zeiden, ze lenen zich ook goed voor het bewaren van zout, suiker, koffie, pasta, rijst en bonen. Maar ook voor bestek is er in potten een plaats. In de keuken zorgen potten naast het fornuis niet alleen voor orde maar hebben we zo alles ook nog eens binnen handbereik! 

Potten als hanglampen

Glazen potten en flessen kunnen worden getransformeerd in prachtige hanglampen, tafellampen, vloerlampen en wandlampen. Alles is mogelijk wat vormen betreft voor je lichtbronnen thuis, laat je creatieve brein erop los!

Wandmeubel met potten

Als je ruimtegebrek hebt dan zijn deze wandplanken met potten de juiste oplossing. Door de deksels van de potten aan de onderkant van de legplank te bevestigen heb je heel veel ruimte erbij om zaken en producten neer te zetten!

Advertisement

Potten als pennenbakjes

Ook op de bureaus van je kinderen kunnen glazen potten aan een nieuw leven beginnen. Je kunt er samen een leuke activiteit van maken en ze met felle kleuren versieren en met leuke tekeningen. Daardoor blijven pennen en potloden netjes georganiseerd, maar ook de kleine ditjes en datjes!

Potten als versiering

Je kan glazen potten hergebruiken en je huis ermee gaan versieren. Ook nu is er geen limiet wat betreft mogelijkheden, de enige limiet is je fantasie! Je kan in potten kostbare herinneringen aan je vakantie bewaren, of er fotolijstjes van maken, vitrines voor voorwerpen en voor nepbloemen. Laat je van je creatieve kant zien!

Advertisement

Potten als zeepdispensers

Door een gat te maken in de deksel en een pompje toe te voegen maak je van je potten perfecte zeepdispensers voor in de badkamer of keuken! Je kan hetzelfde ook goed doen met flessen. Zo geef je de meest oninteressante plek in huis toch een heel persoonlijk tintje!

Glazen spaarpotten

Het zou toch wat zijn als je van glazen potten je spaarpot zou maken? We hebben allemaal plannen waar we voor moeten sparen. Een reis, een nieuwe vaatwasser, een nieuwe auto. Sparen begint al bij de kleine beetjes en als we het muntgeld dat we in onze zakken en diep in tassen vinden daar in gaan doen kunnen we zoetjes aan een mooi bedragje sparen. Een gat in de deksel dat groot genoeg is, mooie versiering erop en je spaarpot is klaar!

Advertisement

Glazen potten als bloempot

Voor mensen met groene vingers kunnen potten prima dienstdoen als bloempotten voor snijbloemen maar ook met een beetje bodem erin, voor kleine planten! Met een mooie versiering en de juiste plant kun je glazen potten ook prima cadeau doen.

Dit zijn slechts enkele van de mogelijkheden die er zijn met glazen bloempotten. De volgende keer dat je er eentje weggooit, denk dan nog even goed na! Welk van deze ideeën vind jij het leukst? Heb je zelf nog ideeën?

Advertisement