Wat doet een keukenspons in de vriezer? Ontdek deze en andere handige trucs

door Natasja

28 Juli 2023

Wat doet een keukenspons in de vriezer? Ontdek deze en andere handige trucs
Advertisement

Elke kamer in huis staat vol met voorwerpen waarvan we allemaal denken dat we ze optimaal gebruiken, misschien niet wetende dat deze elementen in plaats daarvan, met slimheid en creativiteit, tot iets anders kunnen worden getransformeerd.

Iets nuttigs, praktisch en vooral heel goedkoop, dat laatste aspect is altijd fijn. Dit zijn trucjes die in de dagelijkse drukte velen misschien ontgaan, maar die de moeite waard zijn om te weten, vooral als je je in vervelende situaties bevindt en je niet meteen bepaalde producten kunt kopen. Neem bijvoorbeeld een heel eenvoudige keukenspons, het soort dat zowel een zachtere kant (meestal geel) als een ruwere kant (groen) heeft: waarom moet je er altijd een in de vriezer bewaren? We zullen daar meteen antwoord op geven.

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

De keukenspons is misschien wel een van de meest gebruikte voorwerpen in elke keuken in huis. Het is handig en essentieel voor het inzepen, schoonmaken en wegschrapen van hardnekkig vuil, ook van potten, zelfs als etensresten maar niet weggaan.

Normaal gesproken bewaren we hem allemaal in de keuken naast de gootsteen, en het maakt niet uit of we ook een vaatwasser hebben: de beruchte spons is een handige gadget die altijd dichtbij ons is, en in sommige gevallen helpt hij ons zelfs beter vuilt te verwijderen dan het de vaatwasser. Maar wat als we je vertellen dat het belangrijk is om er één - of meer dan één - in het vriesvak van de koelkast te leggen? Nee, we maken geen grapje. Hoewel dit gebaar vreemd lijkt, is het echt een nuttige vondst. Laten we eens kijken wanneer en waarom.

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

Laten we eerst de spons pakken, hem goed wassen en ontsmetten, zelfs als hij nieuw is, en hem in een doorzichtige voedselzak doen, het soort dat speciaal ontworpen en verkocht wordt om bevroren voedsel in te doen.

Nu is het tijd om hem in de vriezer te stoppen en te wachten. Binnen een paar dagen heb je een voorwerp in handen dat je echt kan helpen bij vallen, pijn, kneuzingen of soortgelijke problemen, net als ijs of instantijs. Een voorwerp om in gedachten te houden voor al die kleine ongelukjes die helaas altijd kunnen gebeuren in huis, maar die kunnen worden opgelost of verbeterd met een eenvoudig gebaar.

Met de spons in de vriezer in de zak heb je in feite een eenvoudig, goedkoop maar zeer effectief hulpmiddel tot je beschikking, zodat je eenvoudig kan ingrijpen als iemand gewond raakt. Maar dat is nog niet alles.

De spons op deze manier gebruiken is een praktische en afvalvrije oplossing, omdat je hem in elk geval kunt gebruiken voor zijn hoofdfunctie, namelijk het schoonmaken van borden, keukenbladen, sanitair, tegels en nog veel meer. En er is nog een ander, minder bekend alternatief, dat opnieuw te maken heeft met voorwerpen die gebruikt worden voor het schoonmaken van de vaat.

CrazyRussianHacker/Youtube Screenshot

CrazyRussianHacker/Youtube Screenshot

Er zijn zelfs mensen die gewoon afwasmiddel hebben genomen en dit in een diepvrieszakje voor voedingsmiddelen hebben gedaan en na het invriezen hebben ervaren dat het gebruik vergelijkbaar is met dat van de gelzakjes die altijd worden gebruikt bij wonden, pijn, valpartijen en dergelijke. Een DIY 'icepack' dus, perfect om in huis te hebben en handig omdat het zacht en veelzijdig is.

Kortom: zoals je heel goed weet, is het vaak voldoende om om je heen te kijken en creatief te zijn om te beseffen dat veel voorwerpen die je in huis hebt en elke dag gebruikt, kunnen veranderen in iets anders, dat van pas komt in de meest uiteenlopende en verschillende situaties.

Kende je deze trucs? Heb je ze ooit uitgeprobeerd?

Advertisement