Krijg je tegelvoegen niet goed wit? Probeer deze natuurlijke en goedkope samenstelling

door Natasja

24 Juli 2023

Krijg je tegelvoegen niet goed wit? Probeer deze natuurlijke en goedkope samenstelling
Advertisement

Hoe vaak zie je tijdens het schoonmaken niet dingen die gewoon onmogelijk lijken om niet vuil te worden? Moeilijke hoekjes, verborgen plekjes, maar ook dingen die heel 'in het zicht' liggen, zoals de voegen tussen tegels.

Of het nu in de badkamer is of in de keuken, deze voegen tussen de tegels lijken een soort 'magneet' te hebben voor vuil: ze worden gemakkelijk zwart en kunnen niet zo gemakkelijk worden schoongemaakt. Je toevlucht nemen tot chemische producten is echter niet altijd een goed idee, ook omdat je ook hier weer met je eigen handen een middel kunt bereiden dat echt uitkomst kan bieden. Laten we het samen ontdekken.

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

Voegen weer zo wit maken als ze ooit waren is geen onmogelijke taak, ook al lijkt dat soms wel zo. Er is een goedkope en milieuvriendelijke manier om het te doen, heel wat anders dan alle in laboratoria gemaakte producten die wonderen beloven. Vaak zijn deze producten niet alleen duur, maar kunnen ze zelfs de tegels beschadigen, om nog maar te zwijgen van het feit dat het inademen ervan niet goed is voor de gezondheid.

Dus wat kun je doen?

Voegen blijven zwart worden ondanks je toewijding aan schoonmaken: het vuil, stof en de schimmel die zich in deze voegen ophopen, kunnen echt de grootste vijanden worden van iedereen die zijn of haar huis glanzend en schoon wil houden.

Maar niet alles is onmogelijk: door twee producten te combineren die we allemaal gemakkelijk in huis kunnen vinden, krijg je een echt doeltreffend mengsel, klaar om een super-witmakende actie tussen de voegen uit te voeren. De 'missie' ligt echt binnen ieders bereik; je hoeft alleen maar een kom en een oude tandenborstel te pakken en te beginnen met het mengen van de twee ingrediënten.

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

Waar hebben we het over? Waterstofperoxide en bicarbonaat.

Dat klopt: in de kom meng je een kopje bicarbonaat met een half kopje waterstofperoxide tot er een soort 'pasta' ontstaat die niet te hard en dik is. Je moet het dan tussen de tegels aanbrengen met behulp van de kwast die je van tevoren hebt klaargelegd, waarbij je erop let dat je geen krassen op de tegels maakt en ongeveer 10-15 minuten wacht tot het effect heeft.

Na deze tijd kun je de voegen afspoelen met een vochtige doek en als de natuurlijke en voordelige pasta zijn werk heeft gedaan, zul je zien dat ze eindelijk weer wit zijn!

Eenvoudig, nietwaar? Heb je het wel eens geprobeerd?

Advertisement