Laurierolie: hoe bereid en gebruik je dit kostbare natuurproduct?

door Natasja

01 Augustus 2023

Laurierolie: hoe bereid en gebruik je dit kostbare natuurproduct?
Advertisement

Wie heeft er nog nooit gehoord van laurierbladeren en hun voordelen? Het is een van die 'oma's' middelen, die vaak lijken te stammen uit een verleden waarin bepaalde trucjes echt aan de orde van de dag waren, zowel vanwege hun effectiviteit als hun veelzijdigheid.

Laurier is echt een natuurlijk middel van onschatbare waarde, die op talloze gebieden wordt gebruikt, de een nog nuttiger dan de ander. Hier willen we je vertellen over een specifiek gebruik van laurier dat je misschien nog niet kende, maar dat je op veel verschillende manieren kan helpen een gezond gevoel van welzijn terug te krijgen, niet alleen beperkt tot koken.

via iamcountryside.com

Creativo.media

Creativo.media

Dit aromatische kruid past perfect bij een fundamenteel concept: ontspanning. Wat betekent dit? Dat je dankzij laurier tal van kalmerende en helende eigenschappen kunt ervaren, die je helpen om te gaan met problemen van verschillende aard.

Als je je afvraagt hoe je er het beste van kunt genieten, moet je weten dat laurier niet alleen een waardevolle bondgenoot in de keuken is, maar nog veel meer kan doen. In feite worden de bladeren niet alleen gebruikt om smaak toe te voegen aan de gerechten die je bereidt of om geurige drankjes te maken, maar je kunt er ook echt goed mee doen. Vooral als je er een olie van maakt.

Waar wordt laurierolie voor gebruikt?

De toepassingen van dit natuurlijke en gemakkelijk thuis te verkrijgen product zijn inderdaad talrijk, allemaal op de een of andere manier genezend, omdat laurierbladeren vitaminen en verschillende elementen bevatten die perfect zijn voor de gezondheid.

  • Haar: laurierolie kan het welzijn van de hoofdhuid bevorderen, helpt tegen roos en maakt het haar glanzend.
  • Spieren en hoofdpijn: deze natuurlijke olie werkt spierontspannend. Wanneer het op pijnlijke spieren wordt gewreven, kan het helpen om pijn en ontstekingen te verlichten en hoofdpijn en migraine te ontspannen.
  • Ademhaling: verdund in water kan deze olie een betere ademhaling bevorderen, met een 'medicinale' werking die je kan helpen bij verkoudheid of griep.
  • Huid: om hetzelfde principe dat laurierolie wordt gebruikt voor het welzijn van het haar, is het ook nuttig voor verschillende problemen die zich kunnen voordoen op de huid, door je te helpen infecties en onzuiverheden te verwijderen.

Advertisement
Cookist Wow/Youtube screenshot

Cookist Wow/Youtube screenshot

Maar dit is niet alles...

Laurierolie kan je ook een handje helpen in het geval van vervelende en lastige insecten, zoals muggen: het is namelijk een goed afweermiddel tegen hen.

En hoe wordt het bereid?

Het is heel eenvoudig en goedkoop. Neem gewoon wat laurierbladeren en een kopje extra vierge olijfolie of amandelolie. Dan moet je ze schoonmaken, fijnmaken en in een pot gieten die je goed afsluit.

Zodra de olie in de pot is gegoten, hoef je alleen nog maar te wachten: als je het mengsel om de twee dagen omroert, is de olie binnen een maand klaar, uiteraard na het filteren met een vergiet of gaasje.

Hebben we je overtuigd? Ben je klaar om je kostbare en zeer nuttige laurierolie te maken?

Advertisement