Een ingrediënt aan de kook brengen is genoeg om van alle insecten in je huis af te komen

door Skip

29 Augustus 2023

Een ingrediënt aan de kook brengen is genoeg om van alle insecten in je huis af te komen
Advertisement

Of het nou vliegen, wespen muggen kakkerlakken zijn, insecten kunnen echt gasten zijn in je huis waar je gewoon niet op zit te wachten. Deze insecten worden aangetrokken door kleine kruimels, voedselresten en niet gesloten verpakkingen, zeker als daar spul in zit dat rijk is aan suiker. Zij gaan huizen binnen op zoek naar voedsel en willen eieren leggen. Ook vuile vaat kan voor insecten heel interessant zijn en is het juist daarom zo belangrijk alles goed schoon te houden. Zo voorkom je namelijk dat ze je huis gaan koloniseren.

Zelfs met het beste schoonmaakplan kan je soms niet voldoende de kolonisatieplannen van deze beesten verijdelen en grijpen we daarom vaak terug op insectenwerende middelen die in sommige gevallen zeer prijzig zijn en slecht voor de gezondheid en het milieu. Er bestaat echter een simpele maar super effectieve truc zonder chemicaliën waarmee je voor eens en altijd bent verlost van dit irritante probleem. We laten je zien hoe.

Advertisement
Creativo

Creativo

Je kan heel makkelijk een perfect insectenwerend hulpmiddel maken met natuurproducten, tegen alle insecten die de huisvrede komen verstoren. Je hoeft alleen maar de voorraadkast open te doen en je tuin in te gaan. Je hebt maar 10 kruidnageltjes en 15 laurierblaadjes nodig om dit super effectieve hulpmiddel succesvol in te zetten tegen deze ongenode gasten.

Maak dit perfecte hulpmiddel door 1 liter water aan de kook te brengen en daar de kruidnagels en laurierblaadjes aan toe te voegen waarna je het nog enkele minuten verder laat koken. Zet het vuur uit en laat het afkoelen. Stop het dan in een sprayflacon.

Sproei het vervolgens overal op plekken waar je insecten ziet, ook in de badkamer en keukenoppervlakken. Dit middel is helemaal niet schadelijk ondanks dat het onzettend effectief insecten weert. En als je er mintblaadjes aan toevoegt ga je nog veel betere resultaten boeken. Zo blijft er in je huis een aangename geur hangen die echter wel vervelend is voor vliegen muggen wespen en andere insecten; zij zullen meteen vertrekken uit je huis.

Er zijn talloze producten die je gewoon in je voorraadkast hebt staan die extreem bruikbaar blijken te zijn om insecten mee te weren. Ook koffie, azijn en marseillezeep kunnen met hun onaangename geur ook perfect zijn in dit geval.

Je huis zal eindelijk verlost zijn van insecten en ook van die vervelende chemische insectenwerende middelen!

Advertisement