Als muggen je niet met rust laten, kun je deze effectieve en kostenloze truc proberen

door Natasja

22 Juli 2023

Als muggen je niet met rust laten, kun je deze effectieve en kostenloze truc proberen
Advertisement

Hoe vaak hebben we, vooral in de zomer, niet te maken gehad met de zo verfoeide muggen? Deze insecten zijn de echte hoofdrolspelers - op een negatieve manier natuurlijk! - van heel veel slapeloze nachten of vervelende momenten die we overdag ervaren, en ze lijken zich vaak tegen ons mensen te keren, tot het punt dat we bijna toegeven aan hun beten, zonder echt te weten hoe we ze kunnen afweren.

Te midden van de vele vermeende of echte middelen, zijn er enkele die echt effectief lijken te zijn als we onze toevlucht tot de beruchte en schadelijke insecticiden willen vermijden en willen kiezen voor oplossingen die beslist goedkoper en handiger zijn. Hier willen we je laten kennismaken met een middel dat niet alleen muggen weghoudt, maar ook wespen, en dat een heerlijke, uitnodigende geur geeft. Ben je er klaar voor?

via Mr. Mosquito Control

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

We gaan het niet hebben over muggenspiralen, citronella, geurkaarsen of eenvoudige insecticidesprays: dit middel, perfect voor dagen en nachten waarop ons huis het doelwit is van de gevreesde muggen, zal ons leven zeker gemakkelijker maken, zonder dat het een fortuin kost en het biedt een ecologische en beslist functionele oplossing.

Wat is het dan?

Heel eenvoudig: onze truc is verbrande koffie. Ja, dat klopt, dit is een van de methodes die echt in staat lijkt te zijn om de gehate insecten onmiddellijk te laten verdwijnen, omdat ze gewoon niet tegen de sterke geur van brandend koffiepoeder kunnen.

Het is helemaal niet moeilijk om aan koffie te komen en het is ook niet duur, en het bereiden van dit anti-muggenmiddel ligt zeker binnen ieders bereik. Om dit te doen hoef je alleen maar een pot te vullen met dit fijne middel en het langzaam te laten branden door de pot open te laten staan, nadat je het op een strategische plek hebt neergezet.

Advertisement
Pixnio

Pixnio

Een vensterbank, de hoek van een kamer of een tuin zijn in dit opzicht perfecte plekken. De onmiskenbare geur van koffie, ie voor ons zeer aangenaam is, zal in plaats daarvan letterlijk worden verafschuwd door muggen, en niet alleen door hen. In feite is deze truc ook perfect om insecten zoals wespen weg te houden, waarvan de steek veel vervelender kan zijn dan die van een mug.

Misschien kent niet iedereen dit middel, maar het is een van de meest effectieve en wordt ook aanbevolen door experts. Heb jij het wel eens geprobeerd? Zo ja, werkte het? En welke andere methoden gebruik jij om muggen op een eenvoudige en natuurlijke manier weg te houden?

Advertisement