Bier voor je gouden sieraden? Een goedkope maar effectieve te ontdekken methode

door Natasja

23 Juli 2023

Bier voor je gouden sieraden? Een goedkope maar effectieve te ontdekken methode
Advertisement

Elk gouden sieraad is een kleine schat die je koste wat het kost wilt bewaken, en vaak is het ook een dierbare herinnering die je voor altijd bij je wilt houden. Het komt dus voor dat je een paar oorbellen, ringen, kettingen, armbanden in huis hebt opgeborgen, of dat je ze elke dag draagt. In beide gevallen, en vooral als ze dagelijks in contact komen met de huid, worden gouden sieraden vies en mat.

Je weet dat je ze naar de juwelier kunt brengen om ze ultrasoon te laten reinigen, maar dit kost geld en dwingt je om een afspraak te maken, tijd te nemen om ze te brengen en ze op te halen als ze klaar zijn. Het is beter om ze thuis te kunnen behandelen, zonder het risico te lopen ze kwijt te raken en de reinigingskosten tot bijna niets terug te brengen. Alles wat je nodig hebt is bier. Lees verder om uit te vinden hoe.

Advertisement
Creativo

Creativo

Bier kan in feite werken als een middel om de gouden sieraden op een zelfgemaakte en 'natuurlijke' manier schoon te maken. Niet elk type kan zomaar worden gebruikt, maar het wordt aanbevolen om lichte, blonde bieren te gebruiken. De reden? Dit type alcoholische drank bevat minder hop dan andere soorten, waardoor het bier de juiste zuurgraad heeft om het goud te laten glanzen.

Het hangt eigenlijk allemaal af van de hop: die bevat de alfazuren die het vuil en de patina kunnen verwijderen die een metaal als goud aantasten.

De methode is heel eenvoudig: neem een glas en vul het tot de helft met bier, neem dan een zachte doek van het soort dat geschikt is voor het laten glanzen van metalen, doop het in het bier en wrijf ermee over het sieraad in kwestie. Wacht dan tot het droog is, zonder af te spoelen.

Het is iets heel eenvoudigs en het brengt weinig kosten met zich mee, wat het proberen waard is, aangezien het ook wordt aanbevolen door experts. Er is echter één heel belangrijk ding om te onthouden: het is een methode die werkt op goud, maar niet gebruikt moet worden op edelstenen en diamanten. Het is alleen perfect voor armbanden, oorbellen, trouwringen of kettingen waar geen edelstenen in zijn gezet, want die zouden juist beschadigd kunnen worden.

Heb jij wel eens geprobeerd goud op deze manier te laten glanzen?

Advertisement